Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Runoperformanssi, Sanoja Jumalatteren huulilta Draama-salissa 5.3.klo 18

Artikkelin kategoriat: Teatteri ja tanssi

Ensiesitys runoperformanssista Sanoja Jumalattaren huulilta pääkirjaston Draama-salissa torstaina 5.3.2020 klo 18.

Ensiesitys runoperformanssista Sanoja Jumalattaren huulilta nähdään pääkirjaston Draama-salissa torstaina 5.3.2020 klo 18. Samalla julkistetaan samanniminen runokirja.
Sanoja Jumalattaren huulilta on esitys, jonka on luonut esiintyvä taiteilija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Saila Kaaja. Siinä runot saavat draamallisen visuaalisen muodon.
Esityksessä käytetään nauhoitettua ääntä, musiikillista maisemaa ja runonlausuntaa. Esitys toteutetaan liikeimprovisaation ja erilaisten draamallisten aihioiden kautta. Ääninäyttelijöinä toimivat Saila Kaaja ja laulaja Kalle Kaaja.
Runoperformanssia varten nauhoitetussa äänitteessä soittavat Jari Salonen (kontrabasso) ja Aila Taipalus (rumpu, huilu). Äänitteen on miksannut ja äänittänyt Veli Hakala.
Tilaisuudessa julkistetaan myös samanniminen runokirja, jonka kuvat Kaaja on maalannut tukemaan kirjan sanomaa.
Runokirjan ja runoperformanssin ajatelmat käsittelevät läsnäolon voimaa. Runokirjan tarina on kokonaisuus, joka sisältää täysin uutta runoutta. Aihe pysähtyy ikuisten kysymysten äärelle.
Saila Kaajan tekstin ja runoperformanssin suurin innoittaja on henkisen opettajan, luennoitsijan ja kirjailijan Eckhart Tollen kirjallisuus ja ajatukset.

Tilaisuus on ilmainen.

Lisätietoja antaa: tapahtumakoordinaattori Max Bäckman, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 183 1956, max.backman@vaasa.fi