Ohita valikko

Taidenäyttelyt Art Center TORNI 11.1 - 20.2.2022

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Elina Sahlgren Suruvuori & Saila Kaaja Polkuja mielenrauhaan – TAIDENÄYTTELYT

Elina Sahlgrenin Suruvuori – näyttelyn teokset ovat osa suruprosessia, joka käynnistyi vuonna 2019 lopulla, kun Elina siirtyi syöpää sairastaneen äitinsä saattohoitajaksi. Värikylläisyydestään huolimatta teokset kuvastavat niitä tunnetiloja ja mielen maisemia, joissa tekijä on elänyt saattohoidon aikana, äitinsä kuoleman tullessa todeksi ja hänen kuolemansa jälkeen. 
Taulut on maalattu pääasiallisesti sekatekniikalla akryylimaalein jämämateriaaleille (vaneri, puulevyt yms.). Taulujen rinnalla kulkevat perhealbumin valokuvat ja ajatukset surusta.

Polkuja mielenrauhaan on Saila Kaajan taidenäyttely, joka tuo esille myös hänen runojaan vuosilta 2020–2021. Kuvataide ja runojen kirjoittaminen ovat olleet keino hiljentyä ja löytää tasapainoa suorittamisen ja uhkakuvien täyttämässä arjessa. Luovuus on antanut tekijälle hetkiä rentoutua ja tarkastella mielessä sinkoilevia ajatuksia. Akryylimaalauksissa ja runoissa visioidaan myös haaveita kauniimmasta maailmasta, jossa kovista vaatimuksista vapaa elämä itsessään olisi arvokasta ja voisimme aidosti kohdata myös oman herkkyytemme ja erityispiirteemme, hyväksyen ja myötätuntoisesti.