Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Tammisunnuntain juhla

Artikkelin kategoriat: Seminaarit, luennot ja kokoukset

Tammisunnuntain juhla 26.1. klo 16. Juhlapuhe arkkipiispa Paarma, Laivaston soittokunta, runonlausuntaa, nuorten ääni.

Tammisunnuntain juhla Vaasan Kaupungintalolla alkaa klo 16. Juhlaan saapuvalle yleisölle on järjestetty kahvitar-joilu Peilisalissa ennen tilaisuutta klo 15.15 alkaen. Juhlapuhujana on emeritusarkkipiispa Jukka Paarma Turusta. Arkkipiispa Paarma toimii Suomen Sotaveteraaniliiton valtuuston puheenjohtajana. Hänen puheensa aihe on tähän luottamustoimeen hyvin sopiva ”Veteraaniemme perintö voimavarana”. Kun veteraanisukupolvi alkaneen vuosikymmenen aikana poistuu keskuudestamme, on korostunut tarve vaalia sitä perintöä, jonka veteraanit panoksellaan loivat 75 – 80 vuotta sitten käydyissä sodissa ja niiden jälkeisen rauhanajan jälleenrakennustehtävissä.
80 vuotta sitten käydyn Talvisodan muisto tulee esiin läpi juhlan ohjelman. Airi Ropponen-Lindroos ja Jussi Hietikko esittävät chileläisen Nobel-palkitun runoilijan Gabriela Mistralin kesällä 1940 kirjoittaman runon ”Suomalainen sankari”, joka on suomalaisten sotilaiden Talvisodassa osoittamaa urheutta ihannoiva ylistyslaulu. Syksyllä 2019 järjestetyssä ainekirjoituskilpailussa parhaan aineen kirjoittanut Tuomas Ylimäki (Onkilahden yhtenäiskoulu) oli valinnut veteraaniaiheen kirjoitukseensa: ”Puhe sotaveteraanin haudalla”.
Juhlassa on monipuolinen musiikkiohjelma. Laivaston soittokunnan seitsikko esittää pursimies Matti Laihon johdolla sekä juhlan teemaan sopivaa sotilasmusiikkia että muuta suomalaista musiikkia.
Ennen Kaupungintalon juhlaa Kasarmintorin Perinnemuurilla on seppeleenlasku klo 15. Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen lippulinna järjestäytyy kunnianosoitukseen seppelettä laskettaessa. Vaasan Sotaveteraanimuseo on avoinna klo 14-16.
Tiedotusvälineet ja yleisö ovat tervetulleita osallistumaan päivän eri tilaisuuksiin.