Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Tanssilähettiläät

Artikkelin kategoriat: Teatteri ja tanssi

Tanssilähettiläät-ryhmä tuo tanssia kesäiseen kaupunkiin.

Viisi tanssin ammattilaista jalkautuvat Vaasaan, Kokkolaan sekä Seinäjoelle elävöittämään kaupunkikuvaa. Ryhmä on kiinnostunut tutkimaan paikallisuutta ja ymmärtämään, mitä se on ja mistä se koostuu. He tuovat tanssin ulkoilmaan ihmisten luokse ja vievät pop up- esityksiä, työpajoja sekä osallistavaa toimintaa piristämään esimerkiksi toreja, puistoja ja hoivakotien puutarhoja.

Aikataulu (yksityiskohtainen aikataulu julkaistaan myöhemmin):

Vaasa: Tiistai 30.6 & torstai- lauantai 2.-4.7.
Kokkola: Keskiviikko 1.7.
Seinäjoki: Tiistai- lauantai 7.7-11.7.

Tapahtumat järjestetään hallituksen linjaamien turvallisuusmääräysten mukaisesti. Ethän osallistu tapahtumiin jos sinulla on lieviäkään hengitystieinfektion oireita. Kaikissa tapahtumissa on 50 henkilön maksimi osallistujamäärä.

Projektin takana ovat tanssitaiteilijat Riina Hosio, Lotta Kaarla, Kiira Kilpiö, Marja Rautakorpi ja Riikka Tolonen. He kaikki edustavat eri tanssi alojen ammattilaisia kansantanssista flamencoon, ja tulevat eri puolilta Suomea. Heitä yhdistää kiinnostus tuoda taide, erityisesti tanssitaide, lähemmäksi ihmisiä. Ryhmä saapuu kesä-heinäkuussa taiteilijaresidenssiin Pohjanmaalle kahdeksi viikoksi.

Projektin pilotti toteutettiin kesällä 2019 Ranualla, yhteistyössä Ranuan kaupungin kanssa. Lisätietoja: https://www.tanssilahettilaat.com