Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Terapeuttisen kirjoittamisen ryhmä aloittaa pääkirjastossa

Artikkelin kategoriat: Kirjallisuus

Vaasan pääkirjastossa aloittaa marraskuussa kirjoittajaryhmä, jossa tutustutaan terapeuttiseen kirjoittamiseen

sosionomiopiskelija (VAMK) Johanna Ojaharjun johdolla. Ryhmä on osa uudenlaista kulttuurista sosiaalityötä, jossa tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia yhteistyössä kulttuuritoiminnan kanssa.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 11.11.-16.12.2020 klo 17 pääkirjastossa. Kokoontumispaikka ilmoitetaan ryhmään ilmoittautuneille.

Ryhmään mahtuu kahdeksan osallistujaa. Ilmoittautumiset 4.11.2020 mennessä osoitteeseen: marja.mikola@vaasa.fi
Osallistuminen on maksutonta.

Kirjaston tapahtumissa noudatetaan turvavälejä ja muita korona-ajan hygieniasuosituksia. Lue lisää kirjaston kotisivuilta: kirjasto.vaasa.fi

Terapeuttinen kirjoittaminen eli kirjallisuusterapia on vuorovaikutusprosessi, jossa tuotetaan itse tekstiä tai hyödynnetään valmista kirjallista aineistoa. Olennaisena osana prosessiin kuuluu keskustelu ryhmässä.

Kirjallisuusterapia sopii kenelle vain, joka on kiinnostunut kirjallisesta tunneilmaisusta ja oman minän tutkimisesta ja vahvistamisesta. Ryhmän toiminta perustuu luottamuksellisuuteen. Omia kokemuksia ja kirjoituksia saa jakaa, mutta pakko ei ole.

Ryhmässä tuotettujen kirjoitusten ei tarvitse olla tietyn tasoisia tai kirjallisesti laadukkaita, vaan tavoitteena on terapeuttisen kokemuksen luominen. Toki jokainen voi halutessaan työstää omia tekstejään vaikkapa julkaisukuntoon asti!

Tapaamisissa tehdään erilaisia harjoituksia, ja joihinkin liittyy myös etukäteen valmistautumista. Toivomme, että pystyt sitoutumaan mahdollisimman moneen tapaamiskertaan, niin että saamme luotua yhdessä hyvän ja luottavaisen ilmapiirin ryhmäämme.

Tervetuloa mukaan !