Olet täällä

3.12.2018 - 10:08

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan Vaasassa perinteisin menoin

Suomen lippu
Itsenäisyyspäivää vietetään Vaasassa torstaina 6.12. perinteisin juhlallisuuksin. Päivän ohjelma alkaa klo 8, jolloin kynttilät sytytetään sankarihaudoilla. Itsenäisyyspäivän pääjuhlassa jaetaan muun muassa Vaasan kaupungin kulttuuripalkinnot.

Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto järjestää Kasarmintorin perinnemuurilla juhlallisen lipunnoston klo 9.

Perinteinen kaksikielinen jumalanpalvelus järjestetään Vaasan kirkossa klo 10. Vähänkyrön kirkossa on jumalanpalvelus klo 11, jossa ovat mukana Veteraanien veljeskuoro, reserviläiset ja partiolaiset. Sankarihaudalla on seppeleenlasku sekä jumalanpalveluksen jälkeen kahvitarjoilu ja juhlahetki seurakuntatalolla.

Seppeleet lasketaan Vaasan hautausmaan sankarihaudoille ja muistomerkeille klo 11.30. Seppeleiden laskuun osallistuvat Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto, sotaveteraanit ja sotainvalidit, Vaasan kaupunki, Vaasan seurakunnat sekä kansalaisjärjestöt.

Vaasan Sotaveteraanimuseo pidetään avoinna klo 14–16 (Kirkkopuistikko 22 A).

Itsenäisyyspäivän pääjuhla alkaa Vaasan kaupungintalon juhlasalissa klo 15. Ohjelmassa on muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä sekä puheita. Juhlassa jaetaan myös Vaasan kaupungin kulttuuripalkinto ja Nuori kulttuuritekijä -stipendi sekä Vaasan Jaakoon Säätiön stipendit. Juhlaan on vapaa pääsy.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjestää perinteisen Itsenäisyyspäivän soihtukulkueen, joka lähtee Kasarmintorilta klo 16.45 ja saapuu Vaasan torille klo 17. Torilla alkaa klo 17 tunnelmallinen tilaisuus, jonka Wasa Sångargille ja Pohjan Miehet järjestävät yhdessä ylioppilaskuntien kanssa

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat