Ohita valikko

Sujuvat yhteydet

Vaasan monipuoliset maa-, vesi- ja ilmaliikenneyhteydet ovat merkittävä vetovoimatekijä kaikelle yritystoiminnalle.

Kansainvälisen kaupungin kansainväliset yritykset kannustavat Vaasaa kehittämään logistiikkaansa yhä paremmin maailmanlaajuisia tarpeita vastaavaksi. Emme keskity vain nykyisiin tarpeisiin, vaan rakennamme strategisesti toimivia yhteyksiä kaikkialle maailmaan myös tulevaisuutta varten.

Monipuolinen lento-, laiva-, auto- ja junaliikenne tarjoavat hyvät kulku- ja kuljetusyhteydet ympäri vuoden. Vahvuutemme onkin tarjota erilaisille yrittäjille ja yrityksille mahdollisuus eri kuljetusmuotojen yhdistämiseen ja sitä kautta optimaalisten logistiikkaratkaisujen räätälöintiin.

  • Vaasan logistiikka on kehitetty maailmanlaajuista viennin tarpeisiin.

Kvarken Ports - Ainutlaatuinen portti Suomen ja Ruotsin väliseen yhteistyöhön

Kvarken Ports yhdistää Uumajan ja Vaasan satamat. Yhteisessä satamayhtiössä on rakennettu täysin uusi satama- ja kuljetuskonsepti maailman pohjoisimman ympärivuotisen reittiliikenteen kehittämiseksi merenkulun haasteita vastaavaksi myös tulevaisuudessa.

Vaasan satamassa on vuosittain noin 650 aluskäyntiä ja satamasta on säännöllinen päivittäinen yhteys Uumajaan sekä viikoittainen yhteys Lübeckiin, Antwerpeniin, Zeebruggeen ja Tilburyyn.

Kvarken Ports Vaasa

Pääasiallinen toiminta-alue: rahti, kappaletavarat, projektilastit, matkustajat, öljy
Volyymi: 1,1 – 1,6 miljoonaa tonnia / vuosi
Kulkusyvyys: 9 m
Laiturityypit: Lolo-, roro-, matkustaja- ja irtotavaralaiturit (kuiva ja nestemäinen)

Wasaline

Wasalinen uusi RO-PAX alus Aurora Botnia liikennöi Vaasa-Uumaja reitillä. Uusi alus on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta ja se on varustettu modernilla ympäristöystävällisellä tekniikalla joka yhdistää maasähkön, akkukäytön, nesteytetyn maakaasun eli LNG:n ja biokaasun käytön aluksessa.

Wasaline

Vaskiluodon sillan ja satama-alueen kehittäminen

Vaasa on viime vuosina panostanut voimakkaasti kaupungin keskustan ja sataman yhdistävän Vaskiluodon sillan uudistamiseen. Suunnitteilla on myös sataman ja rautatien käytön tehostaminen paremmin nykyajan vaatimuksia vastaaviksi.

Kvarken Ports

Vaasan kansainvälinen lentoasema

Vaasan lentoasema on kansainvälisten liike- ja tilauslentojensa ansiosta yksi Suomen vilkkaimmista. Eurooppa, Amerikka ja Aasia ovat vain yhden välilaskun päässä Vaasasta.

  • Sijaitsee 10 kilometrin päässä Vaasan keskustasta.
  • Yksi Suomen vilkkaimmista lentoasemista.
  • Valittu vuoden lentoasemaksi vuosina 2005, 2008 ja 2017

Vaasan lentoasema

Maantie- ja rautatieliikenne

Ajoneuvoliikenteelle avautuu Vaasasta kattava tieverkko kaikkialle Suomeen. Junayhteydet ovat hyvät suureen osaan maatamme ja myös Venäjälle.

  • Helsinkiin junalla 3,5 tuntia, autolla 4,5 tuntia

VR