Förbigå menyn

Smidiga förbindelser

Logistiken i Vasaregionen har utvecklats enligt den globala exportens behov.

Den mångsidiga flyg-, båt-, bil- och tågtrafiken erbjuder goda trafik- och transportförbindelser året runt. Fördelen är att kunna erbjuda företagen möjlighet att kombinera olika former av transport och därigenom skräddarsy optimala logistiklösningar.

Vasa internationella flygplats

Tack vare sina internationella affärs- och charterflyg är Vasa flygplats en av de mest trafikerade i Finland. Europa, Amerika och Asien är bara en mellanlandning ifrån Vasa.

  • En timmes direktflyg till Helsingfors och Stockholm flera gånger om dagen.
  • 10 km till Vasa centrum.
  • En av Finlands mest trafikerade flygplatser.

Kvarken Ports Vaasa

Kvarken Ports, som är ett hamnbolag ägt av Umeå och Vasa, är en unik port till samarbete mellan Finland och Sverige. I hamnbolaget har man byggt ett helt nytt koncept som gör det möjligt för världens nordligaste, året runt fungernade linjetrafik att motsvara sjöfartens utmaningar.

  • 4 timmar till Umeå, Sverige. Wasaline ansvarar för trafikeringen.
  • 48 timmar till Rostock, Tyskland.

Transportkapaciteten för Kvarkentrafiken kommer att ökas avsevärt av den nya färjan, som planeras inleda sin verksamhet år 2021.

Huvudsakligt verksamhetsområde: frakt, styckegods, projektlaster, passagerare, olja
Volym 2017: 1,1 miljoner ton
Djupgående: 9 m
Typer av bryggor: Lolo-, roro-, passagerar- och containerbryggor (torr och flytande)

Landsvägs- och järnvägstrafik

För vägtrafiken öppnar sig ett omfattande vägnät från Vasa till hela Finland. Tågförbindelserna är goda till stora delar av landet och även till Ryssland. Till Helsingfors tar det 3,5 timmar att åka tåg och 4,5 timmar att köra bil.