Kansalaisopisto - Kyrönmaan helmi!

 

Vaasa-opisto alkaa järjestää kansalaisopistotoiminnan elokuusta alkaen myös Laihialla ja Isossakyrössä, entisellä Kyrönmaan opiston toiminta-alueella. Kyrönmaan opiston kannatusyhdistyksen jäsenkunnat Laihia ja Isokyrö ovat solmineet yhteistyösopimuksen Vaasan kanssa. Tavoitteena on turvata vahvat kansalaisopistopalvelut kaikissa kolmessa kunnassa.

Turvallista tuttua ja uutta kokeiltavaa

Vaasa-opisto jatkaa suurinta osaa Kyrönmaan opiston toiminnasta. Tarjontaan tuodaan myös uutta valikoimaa. Opettajat ja toimiston ”Opisto-Leskinen” siirtyvät Vaasa-opiston palvelukseen. Yhteinen ohjelmakirja jaetaan kaikkiin alueen talouksiin elokuussa. Valittavana on silloin koko Vaasa-opiston kurssitarjonta, ja onpa samoissa kansissa Vasa arbiksenkin ohjelma kielikylvystä kiinnostuneille. Opiston toimipaikat säilyvät, samoin toimisto Laihialla.

Yhdessä olemme vahvempia

Isommat yksiköt – aikamme mantra. Totta on, että yhdistämällä kahden opiston voimat turvaamme toiminnan edellytykset. Lähipalvelusta emme tingi.

Tulevaisuudessa opiston toimintaa Kyrönmaalla suunnittelee ja kehittää entisen Kyrönmaan opiston ja Vaasa-opiston henkilökunta yhdessä. Päätoimisten opettajien määrä Kyrönmaalla kolminkertaistuu, asiantuntemus lisääntyy. Asiantuntemus ei kuitenkaan riitä, jos kiinnostus ja suhde paikallisuuteen hukataan. Me kaupunkilaiset joudumme maantieteen, aluetieteen, kulttuurihistorian ja sosiologian käytännön kurssille. Parinkymmenen kilometrin päässä meistä maailma näyttää yllättävän erilaiselta kuin täältä Opistotalon Funkislinnasta katsottuna. Moninaisuutta täytyy opiskella ja kunnioittaa.

Ensi lukuvuosi tuo tullessaan liikkumavaraa ja valinnanmahdollisuuksia asiakkaalle ja siten haastaa opistoja pysymään valppaina toimintansa kehittämisessä. Tästä opistosta tulee ihan helmi!

Tervetuloa Vaasa-opistoon Laihialle, Isoonkyröön tai Vaasaan, myös Vähässäkyrössä!

 

Sannasirkku Autio

rehtori

 

 

 kursseja_kaikille

 

Facebook

 

 
Päivitetty 2.6.2014 Aho Anne

Vaasan kaupunki

Puhelinvaihde: 06-325 1111, Käyntiosoite: Vaasanpuistikko 10, VAASA

Postiosoitteet:

Kaupungin yleinen osoite:
PL 3, 65101 Vaasa

Teknisen toimen osoite:
PL 2, 65101 Vaasa

Sosiaali- ja terveysviraston osoite: PL 241, 65101 Vaasa

Yhteystiedot