Olet täällä

Vaasan kaupunginorkesteri

  • Kaupunginorkesteri

Koe Vaasa

Vuonna 1930 perustetussa Vaasan kaupunginorkesterissa on 31 muusikkoa ja sen työ- ja konserttipaikka on Vaasan kaupungintalo aivan Vaasan keskustassa. Tammikuusta 2016 lähtien orkesterin ylikapellimestarina toimii James Lowe.

Vaasan kaupunginorkesteri tekee oopperayhteistyötä vuosittain Vaasan Oopperasäätiön ja Vaasan kaupunginteatterin kanssa. Syksystä 2012 lähtien Vaasan kaupunginorkesteri on toiminut kansainvälisen Jorma Panula Kapellimestarikilpailun järjestäjänä yhteistyössä Viljo ja Maire Vuorion säätiön kanssa.

Erilaiset kohderyhmät otetaan huomioon Vaasan kaupunginorkesterin toiminnassa. Perinteisten konserttien lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti koululaiskonserttikiertueita Vaasassa ja sen lähikunnissa. Senioreita Vaasan kaupunginorkesteri muistaa vuosittaisella maksuttomalla seniorikonsertilla, joka syksyllä 2015 lähetettiin reaaliajassa vaasalaisiin vanhusten palvelutaloihin ja kaupunginsairaalaan.

Vaasan kaupunginorkesteri on mukana jokakeväisellä kansainvälisellä Jorma Panula -kapellimestarikurssilla. Tänä vuonna kurssi järjestetään 9.–14.5.2016. Lisätietoja saa intendentti Merja Tyynelältä.

Tervetuloa mukaan kevätkaudelle 2016!

Kevään konsertit

 

Henkilökunnan Extranet

Tulevat konsertit