Ohita valikko

Tervetuloa!

Tältä sivulta löydät käytännön tietoa koskien konserteissa käymistä. Tervetuloa!

Konserttipaikka

Vaasan kaupungintalo

Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1, 65100 Vaasa.

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi pääosin Vaasan historiallisessa kaupungintalossa, Vaasan keskustassa. Tutustu hienoon konserttimiljööseemme täällä!

Sisäänkäynti
Pääovet sijaitsevat länsipäädyssä Senaatinkadulla, Vaasan kirkkoa vastapäätä. Kulku pyöräuolilla tapahtuu rakennuksen eteläpäädystä

Juhlasali
Juhlasali sijaitsee kaupungintalon 3. kerroksessa. Salissa on 400 istumapaikkaa, joista 30 parvella

WC
WC:t (2kpl) sijaitsevat kaupungintalon 3. kerroksessa

Lipunmyyntipiste
Lipunmyyntipiste sijaitsee juhlasalin eteisessä ja avataan tuntia ennen konsertin alkua

Kahvio
Café Maestro sijaitsee kaupungintalon 3. kerroksessa

Esteettömyys ja saavutettavuus

Esteettömyys

Pyörätuolit
Kulku pyörätuolilla kaupungintalololla tapahtuu  rakennuksen eteläpäädystä, Vaasanpuistikon puolelta, leikkipuiston kautta. Kaupungintalon juhlasalissa on sekä pyörätuolipaikkoja että paikkoja avustajille, joista voi tiedustella lippua ostaessa. 3. kerroksen kahvioon ja Peilisaliin on myös esteetön kulku.

WC
Inva-wc sijaitsee 3.kerroksessa, naisten vessa yhteydessä

Induktiosilmukka
Juhlasalissa on induktiosilmukka

Hissi
Vaasanpuistikon, eteläpäädyssä, puolella sijaitsevalla hissillä pääsee suoraan 3. kerroksen. Eteläpäädyn puoleinen ovi ja hissi ovat auki konserttipäivisin. Kulkureitin käytöstä muina aikoina on sovittava kaupungintalon isännän tai virastomestarin kanssa.

Kaupungintalon isäntä
Jari Suomela
+358407729733
jari.suomela(at)vaasa.fi

Kaupungintalon virastomestari
+358403524011
Kenneth Salmensuo
kenneth.salmensuo(at)vaasa.fi

Saavutettavuus

Avustajat/tulkit/tukihenkilöt pääsevät maksutta kaikkiin konsertteihin

Vaasan kaupunginorkesteri on EU:n vammaiskorttikohde, Ystävänkorttikohde sekä Kaikukorttikohde

Tule sellaisena kuin olet!

Tule sellaisena kuin olet!

Taidemusiikin konsertti on musiikkielämys, jossa kuulija saa mahdollisuuden irrottautua arjesta ja uppoutua musiikin virtaukseen. Konserttietiketti voi jännittää kokematonta kävijää, mutta ei syytä huoleen! Konsertit ovat avoimia kaikille, eikä kävijän tarvitse miettiä, sopiiko joukkoon. Tässä osiossa hyödyllistä tietoa koskien konserteissa käymistä.

Tarvitseeko konserttia varten laittautua?

Ei tarvitse. Konserttii voi tulla omana itsenään ja pukeutua saa aivan kuten haluaa. Konsertteihimme ovat tervetulleita kaikki! Perinteisesti sinfoniakonsertti on juhlallinen tapahtuma, mistä syystä muusikot ja kapellimestari pukeutuvat usein frakkeihin. Myös juhlavampi pukeutuminen on siis täysin hyväksyttävää.

Saako konserttiin tulla kesken esityksen?

Ovet suljetaan konsertin alkaessa, eikä musiikin aikana ole toivottavaa tulla saliin, sillä tämä saattaisi häiritä esitystä. Yleensä konsertissa on kuitenkin väliaika, jolloin voi saapua kuuntelemaan konsertin toisen puoliskon.

Saako ystävälle puhua konsertissa?

Ihmiset tulevat konserttiin kuuntelemaan musiikin ammattilaisten huolella hiomaa huipputasoista musiikkitaidetta. Tätä on syytä kunnioittaa kuuntelemalla konserttia rauhallisesti, tuottamatta muiden kuuntelunautintoa häiritseviä ääniä. Samasta syystä matkapuhelin  on aina syytä sulkea ennen konsertin alkua. Tällöin musiikin hienovaraisimmatkin vivahteet pääsevät oikeuksiinsa.

Milloin täytyy taputtaa?

Yleensä konsertissa taputetaan koko teoksen jälkeen, eli esimerkiksi neliosaisen sinfonian päätyttyä kokonaan. Lisäksi taputetaan aina kun muusikot, kapellimestari ja mahdollinen solisti astuvat lavalle. Klassisen musiikin teoksissa on hyvin usein useampia osia, joten tilannetta voi tarkkailla esimerkiksi seuraamalla kapellimestaria, muuta yleisöä tai tarkistamalla teoksen osat käsiohjelmasta. Jos kuitenkin innostuu taputtamaan jonkun yksittäisen osan jälkeen, tämä ei missään tapauksessa ole väärin, vaan todennäköisesti vain ilahduttaa esiintyjiä!

 

Väliaikatarjoilu ja vaatesäilytys

Väliaikatarjoilu

Café Maestro palvelee konserttiyleisöämme tunnin ennen konsertin alkua sekä väliajalla kaupungintalon kolmannessa kerroksessa.

Ennakkovaraukset
Tehdään paikan päällä aulassa. Ennakkoontilattu väliaikatarjoilu tapahtuu pöytiinkatettuna kahviossa tai peilisalissa tai niin kutsuttuna pystypöytätarjoiluna peilisalissa. Ryhmävaraukset 4 päivää ennen konserttia

Tilaukset/tiedustelut:
Tuija Kaski-Kuula
tuija.kaski-kuula@vaasa.fi
Puh. 040 836 2616

Vaatesäilytys

Café Maestro hoitaa myös valvotun vaatesäilytyksen, joka maksaa 3€/päällysvaate.

Lue lisää Café Maestrosta! 

Tervetuloa!

Vaasan kaupungintalo