Ohita valikko

Tervetuloa!

Tältä sivulta löydät käytännön tietoa koskien konserteissa käymistä. Tervetuloa!

Saapuminen

Konserttipaikka

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi pääosin Vaasan historiallisessa kaupungintalossa. Tutustu hienoon konserttimiljööseemme täällä!

Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1, 65100 Vaasa.
(Juhlasali: 3. krs, Orkesterin toimisto: 2.krs)

Vaasan kaupungintalo

Vaasan kaupunginorkesterin konserttipaikkana toimii pääosin Vaasan historiallinen kaupungintalo, aivan Vaasan keskustassa. Pääovet sijaitsevat länsipäädyssä Senaatinkadulla, Vaasan kirkkoa vastapäätä.

Juhlasali

Juhlasali sijaitsee kaupungintalon 3. kerroksessa. Salissa on 400 istumapaikkaa, joista 30 parvella.

Saavutettavuus

Esteetön kulku kaupungintalolla

Kulku pyörätuolilla kaupungintalololla tapahtuu  rakennuksen eteläpäädystä, leikkipuiston kautta.

invahissi

Vaasanpuistikon puolella sijaitsevalla hissillä pääsee suoraan 3. kerroksen. Eteläpäädyn puoleinen ovi ja hissi ovat auki konserttipäivisin. Kulkureitin käytöstä muina aikoina on sovittava kaupungintalon virastomestarin kanssa.

Kaupungintalon juhlasalissa on sekä pyörätuolipaikkoja että paikkoja avustajille.

Kaupungintalon isäntä
Jari Suomela
+358407729733
jari.suomela(at)vaasa.fi

Kaupungintalon virastomestari
+358403524011
Kenneth Salmensuo
kenneth.salmensuo(at)vaasa.fi

Juhlasalissa on pyörätuolipaikkoja, joista voi tiedustella lippua ostaessa. Inva-wc sijaitsee 3.kerroksessa, naisten vessa yhteydessä. 3. kerroksen kahvioon ja Peilisaliin on myös esteetön kulku.

Juhlasalissa on induktiosilmukka.

Huom! Kaikilla avustajilla on vapaa pääsy kaupunginorkesterin kosertteihin. Vaasan kaupunginorkesteri on EU:n vammaiskorttikohde.

Tule sellaisena kuin olet!

Tule sellaisena kuin olet!

Taidemusiikin konsertti on musiikkielämys, jossa kuulija saa mahdollisuuden irrottautua arjesta ja uppoutua musiikin virtaukseen. Konserttietiketti voi jännittää kokematonta kävijää, mutta ei syytä huoleen! Konsertit ovat avoimia kaikille, eikä kävijän tarvitse miettiä, sopiiko joukkoon. Tässä osiossa hyödyllistä tietoa koskien konserteissa käymistä.

Tarvitseeko konserttia varten laittautua?

Ei tarvitse. Konserttii voi tulla omana itsenään ja pukeutua saa aivan kuten haluaa. Konsertteihimme ovat tervetulleita kaikki! Perinteisesti sinfoniakonsertti on juhlallinen tapahtuma, mistä syystä muusikot ja kapellimestari pukeutuvat usein frakkeihin. Myös juhlavampi pukeutuminen on siis täysin hyväksyttävää.

Saako konserttiin tulla kesken esityksen?

Ovet suljetaan konsertin alkaessa, eikä musiikin aikana ole toivottavaa tulla saliin, sillä tämä saattaisi häiritä esitystä. Yleensä konsertissa on kuitenkin väliaika, jolloin voi saapua kuuntelemaan konsertin toisen puoliskon.

Saako ystävälle puhua konsertissa?

Ihmiset tulevat konserttiin kuuntelemaan musiikin ammattilaisten huolella hiomaa huipputasoista musiikkitaidetta. Tätä on syytä kunnioittaa kuuntelemalla konserttia rauhallisesti, tuottamatta muiden kuuntelunautintoa häiritseviä ääniä. Samasta syystä matkapuhelin  on aina syytä sulkea ennen konsertin alkua. Tällöin musiikin hienovaraisimmatkin vivahteet pääsevät oikeuksiinsa.

Milloin täytyy taputtaa?

Yleensä konsertissa taputetaan koko teoksen jälkeen, eli esimerkiksi neliosaisen sinfonian päätyttyä kokonaan. Lisäksi taputetaan aina kun muusikot, kapellimestari ja mahdollinen solisti astuvat lavalle. Klassisen musiikin teoksissa on hyvin usein useampia osia, joten tilannetta voi tarkkailla esimerkiksi seuraamalla kapellimestaria, muuta yleisöä tai tarkistamalla teoksen osat käsiohjelmasta. Jos kuitenkin innostuu taputtamaan jonkun yksittäisen osan jälkeen, tämä ei missään tapauksessa ole väärin, vaan todennäköisesti vain ilahduttaa esiintyjiä!

 

Väliaikatarjoilu ja vaatesäilytys

Café Maestro

Väliaikatarjoilusta Vaasan kaupunginorkesterin konserteissa vastaa Café Maestro, joka avataan tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Ennakkovaraukset tehdään paikan päällä aulassa. Ennakkoontilattu väliaikatarjoilu tapahtuu pöytiinkatettuna kahviossa tai peilisalissa tai niin kutsuttuna pystypöytätarjoiluna peilisalissa.

Tilaukset/tiedustelut:
Tuija Kaski-Kuula
tuija.kaski-kuula@vaasa.fi
Puh. 040 836 2616

Ryhmävaraukset 4 päivää ennen konserttia. Café Maestro hoitaa myös valvotun vaatesäilytyksen.

Tervetuloa!

Ota yhteyttä

  • +3586 325 3750

  • +358 400 860 754

Vaasan kaupungintalo