Ohita valikko
bravon logo

BRAVO!

Vaasan kaupunginorkesterin kannatusyhdistys BRAVO! on perustettu vuonna 1994 ja sillä on tällä hetkellä noin 150 jäsentä.

Yhdistyksen tarkoituksena on luoda ja ylläpitää yhteyksiä konserttiyleisön ja Vaasan kaupunginorkesterin välillä, tukea kaupunginorkesterin toimintaa sekä edistää konserttimusiikin harrastamista.

BRAVO! järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa, pitää arpajaisia sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Toiminta

BRAVO!:n toiminta

Varojen keruu

Viimeisimmät rahankeruut on toteutettu tuottamalla kaksi draamallista kuvaelmaa. Molemmat ovat olleet suurmenestyksiä sekä taiteellisesti että rahallisesti. Ainon ja Jannen matkassa perustuu Sibeliusten pariskunnan kirjeenvaihtoon ja Tule armaani kätes’ mulle anna -näytelmä Toivo ja Alma Kuulan elämäkertateoksiin. Molempien esitysten aiheet liittyvät taiteilijapariskuntien elämään Vaasassa ja muualla Pohjanmaalla.

Ulkopuolisilta tahoilta (erilaiset säätiöt ja rahastot) on aktiivisesti haettu rahoitusta ystäväyhdistystoimintaan. Bravo!:n avustuksella on järjestetty useita juonnettuja taidemusiikkikonsertteja päiväkoti-ikäisille. Lasten korvat ovat kuunnelleet niin Klamia, Stravinskyä kuin Einojuhani Rautavaaraakin. Lisäksi olemme esitelleet asiantuntijoiden avulla musiikin eri tyylisuuntia, teoksia ja soittimia sekä haastatelleet muusikoita.

Varojen keruu käynnistyi alkujaan akvarelliarpajaisilla, jossa voittona oli arvokas Nandor Mikolan Carmen -teos. Nk. ”soittajien orjamarkkinoilla” on järjestetty yhteistyössä eri yritysten kanssa esiintymisiä soittajille ja soitinryhmille. Aika ajoin järjestetään myyjäisiä sekä yhdistyksen matkoilla leikkimielisiä arpajaisia. Kassaa on kartutettu myös useilla kotikonserteilla.

Musiikkimatkat

Toteutamme vuosittain oopperamatkoja mm. Tampereen Oopperaan. Muita musiikkimatkakohteita ovat olleet Helsinki, Turku, Pori sekä Lahti. Kamarimusiikkia olemme käyneet kuuntelemassa Naantalissa ja Kokkolassa. Matkat ovat suosittu jäsenistöä yhdistävä tapahtuma. Vuosittaisiin musiikkimatkoihin liitetään aina taidenäyttely- ja museokäyntejä sekä muuta kulttuuria.

Jäsenedut, jäsenkortti ja tiedotus

Konsertti-iltoina päivystämme konserttipaikalla. Olemme jäsenten saatavilla molemminpuolisen tiedonkulun varmistamiseksi ja kuittaamme konserttikäyntejä jäsenkortteihin. Joka viidennen konsertin bravolainen saakin nauttia maksutta. Infopiste on myös oiva tilaisuus ja näkyvä paikka hankkia uusia jäseniä. Tiedotusta hoidetaan myös jäsenkirjein neljä kertaa vuodessa.

Tapaamiset ja stipendit

Vietämme orkesterin ja jäsenten kesken vuosittain yhteisen Glögi-illan tai vaihtoehtoisesti kohotamme kuohuviinimaljat vapun aikoihin. Tilaisuuksissa on jaettu muusikoille tai soitinryhmille kannustusstipendejä.

Orkesteri-illallinen

Vuodesta 2008 olemme ottaneet käyttöön uuden vuosittaisen tapahtuman: tarjoamme orkesterilaisille illallisen, jonka yhteydessä Bravo! ojentaa Valopilkku-palkinnon orkesterin itse keskuudestaan valitsemalle, vuoden aikana ”kunnostautuneelle” muusikkotoverilleen.

Liity jäseneksi!

BRAVO!:n jäseneksi liittyminen

Bravon jäsenedut:

  • Joka viidenteen kaupunginorkesterin konserttiin ilmaiseksi
  • Muiden jäsenten tapaaminen konserteissa ja yhteisillä musiikkimatkoilla
  • Musiikkituntemuksen lisääminen Bravo!n ja orkesterin järjestämissä musiikkitapahtumissa sekä musiikkiaiheisissa esitelmätilaisuuksissa

Voit liittyä jäseneksi Vaasan kaupungintalolla pidettävien konserttien yhteydessä olevassa palvelupisteessämme tai ottamalla yhteyttä:

Sihteeri Vuokko Lusa
vuokkolusa(at)gmail.com

tai muut hallituksen jäsenet

Jäsenmaksu vuonna 2020 on 20 € / vuosi, pariskunnat 30 €

Tilinumero jäsenmaksun maksamista varten:
FI26 3131 3002 3854 82

Hallitus

BRAVON!:n hallitus

Auli Kinnunen, puheenjohtaja
[auli.kinnunen@uwasa.fi]

Marion Lepistö, varapuheenjohtaja [marion.lepisto@gmail.com]

Vuokko Lusa, sihteeri, jäsenasiat
[vuokkolusa@gmail.com]

Merja Tikkanen, kokoussihteeri
[merja.tikkanen@fi.abc.com]

Kimmo Rantala, taloudenhoitaja
[kimmo.rantala@netikka.fi]

Mari Pakarinen, orkesterin edustaja
[mari.pakarinen@vaasa.fi]

Minna Husa, jäsen
[minna.husa@netikka.fi]

Asko Martikainen, jäsen
[asko.martikainen@fimnet.fi]

Päivikki Turunen, jäsen
[paivikki.turunen@netikka.fi]

Anna Härmä, varajäsen
[annavaasasta@gmail.com]

Kaisa Virtanen, varajäsen
[kaisa.virtanen@netikka.fi]