Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginteatteri

Pohjanmaa tanssii –festivaali Julia-näyttämöllä lokakuussa

Julkaistu: 29.7.2019

Pohjanmaan tanssin aluekeskus tuo kolmipäiväisen Pohjanmaa tanssii – Österbotten dansar –festivaalin Vaasan kaupunginteatteriin 25.-27. lokakuuta.

Festivaalin aloittaa perjantaina Tanssiteatteri Minimin teos Hybrid Momentum, joka on sekoitus nykytanssin abstraktia runollisuutta sekä katutanssin raakaa fyysisyyttä. Tanssiteos on syntynyt Antti Lahden ja Mikko Makkosen yhteistyönä.

Perjantaina nähdään myös Malviniemi Companyn Alvar tanssii – projekti, joka on tanssitaiteilija Mia Malviniemen suunnittelema pienoissoolotanssiteos. Esitys on on saanut inspiraationsa näyttelyvierailuista ja keskusteluista ikäihmisten kanssa, ja se lähetetään Alvar-palvelun kautta kuvapuhelimiin Alvarin asiakkaille ja samaan aikaan yleisö voi seurata esitystä livenä. Alvar tanssii -projekti on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus. Projekti on toteutettu osana Tänään kotona -hanketta, jossa kehitetään digitaalisia kulttuuripalveluita ikääntyneille.

Lauantaina on vuorossa Kati Raatikaisen ja työryhmän teos Kvartetto, jossa nähdään neljä erityisellä tavalla maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä tanssimassa yhdessä ja kuuntelemassa maailman ääniä, musiikkia sekä toisiaan. Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina sekä aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Sunnuntaina näyttämön valtaa Hanna Korhonen työryhmineen teoksella Kehoon kudottu. Esitys on nykytanssia, musiikkia ja tekstiä yhdistävä näyttämöteos, joka pohjautuu FT Marjo Kamilan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2015 keräämään tutkimusaineistoon. Aineisto käsittelee muistelukirjoitusten kautta kirjoittajien omien kehomielikuvien ja ulkonäkökäsityksen muotoutumista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, erityisesti vuorovaikutuksessa lähisukulaisen kanssa.

POHJANMAA TANSSII – ÖSTERBOTTEN DANSAR -festivaalin ohjelma:

Perjantai 25.10 klo 19:15
Tanssiteatteri Minimi Hybrid Momentum & Malviniemi Company Alvar tanssii -projekti

Lauantai 26.10 klo 19:15
Kati Raatikainen & työryhmä Kvartetto

Sunnuntai 27.10 klo 16:15
Hanna Korhonen & työryhmä Kehoon kudottu

LISÄTIETOJA

OSTA LIPUT