Ohita valikko
Nuori

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

30-vuotiasta Taiteiden yötä juhlitaan monin tavoin

Julkaistu: 11.6.2021

Päivitetty: 14.6.2021

Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna 12.8.2021 Vaasassa. Suosittu tapahtuma täyttää 30 vuotta. Artistien ja esiintyjien ilmoittautuminen juhlavuoden ohjelmaan on käynnissä, ja kestää 30.6. saakka. Yhtenä uutuutena tänä vuonna on kauneimman puutarhan valitseminen. Myös postikorttitempaus toteutetaan.

Tämä vuosi on omistettu erityisesti pienille tapahtumille ympäri kaupunkia. Myös muutamaa suurempaa musiikkipainotteista kohokohtaa suunnitellaan toteutettavaksi Vaasan kaupungintalolla sekä tapahtumaa joko Vaskiluodon Graffittilandiassa tai Hietasaaressa. Juhlavuoden ohjelma riippuu kuitenkin vallitsevasta koronatilanteesta.

– Tällä hetkellä mukaan juhlavuoden ohjelmaan on ilmoittautunut 15 bändiä, sanoo Taiteiden yön kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Puistonpenkki esiintymislavaksi

Taiteiden yön 30-vuotisjuhlassa artistit voivat varata vaikka puistonpenkin esiintymislavaksi.

– Tänä vuonna on uutta, että yksittäiset esiintyjät tai pienet esiintyjäporukat voivat varata puistonpenkin esiintymislavaksi. Tämä antaa mahdollisuuden esiintymiseen pienen yleisön edessä eri kaupunginosien puistoissa. Esitys voi olla esim. runoa, lausuntaa, tarinankerrontaa, tanssia tai mitä muuta esiintyjät ehdottavat, Nyqvist jatkaa.

Pienten tapahtumien lisäksi virtuaalista ohjelmaa tullaan varmasti näkemään.

– Toteutamme myös postikorttitempauksen, jossa kaupungin eri kahviloista voi käydä hakemassa Taiteiden yö-aiheisen postikortin, jonka lähettäminen on helppoa, sillä postimaksu on maksettu, kertoo Nyqvist.

Ilmoita puutarhasi kisaan

Yhtenä uutuutena tänä vuonna on myös kauneimman puutarhan valitseminen. Kilpailuun voi ilmoittautua ajalla 14.6.-2.7.2021 täyttämällä lomakkeen. Ilmoittautumislomake on Vaasan kaupungin Taiteiden yö-verkkosivuilla.

– Piha voi olla myös kerrostalon piha, jos se on esimerkiksi yhteisvoimin viihtyisäksi laitettu, kannustaa Nyqvist.

Myös leipomoita houkutellaan mukaan leikkimieliseen leivoskisaan juhlavuoden kunniaksi.

Vapaaehtoisia haetaan

Taiteiden yöhön haetaan myös vapaaehtoisia avuksi järjestyksenvalvontaan, ohjelmatuotantoon, tapahtuman infopisteisiin, tiedotukseen, koristeluun tai hoitamaan lipunmyyntiä.

Vapaaehtoiseksi ilmoittaudutaan leena.nyqvist@vaasa.fi tai puhelimitse 0400 668197.