Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unga

Artikelkategorier: Nyheter

Trettioåriga Konstens natt firas på flera sätt

Publicerad: 11.6.2021

Konstens natt firas i Vasa i år 12.8.2021. Det populära evenemanget fyller trettio år. Anmälan till jubileumsårets program för artister och andra som vill uppträda pågår fram till 30.6. Jubileumsårets program är beroende av det rådande läget i fråga om coronaviruset.

Detta år ägnas särskilt åt små evenemang runtom i staden. Också några större musikbetonade höjdpunkter planeras i stadshuset och på Sandö eller på Graffitilandia i Vasklot. Jubileumsårets program är emellertid beroende av det rådande läget i fråga om coronaviruset.

-Hittills har 15 band anmält sig till jubileumsårets program, säger Konstens natts kulturplanerare Leena Nyqvist vid Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Parkbänk som scen

Inför Konstens natts trettioårsjubileum kan artisterna reservera till och med en parkbänk som scen.

-Nytt för i år är att enskilda uppträdanden eller små grupper som uppträder kan reservera en parkbänk som scen. Detta gör det möjligt att uppträda för en liten publik i parkerna i de olika stadsdelarna. Föreställningen kan bestå av t.ex. en dikt, deklamering, historieberättande, dans eller något annat som de som uppträder föreslår, fortsätter Leena Nyqvist.

Utöver små evenemang kommer man säkert att kunna se ett virtuellt program.

-Vi genomför också ett postkortsjippo, där man i de olika kaféerna i staden kan hämta postkort med Konstens natt som tema. Dem är det enkelt att sända för portot är redan betalt, säger Nyqvist.

Anmäl din trädgård till en tävling

En nyhet i år är också att den vackraste trädgården väljs. Anmälningsformulär finns på Vasa stads Konstens natt -webbplats fr.o.m. 14.6.2021.

-Gården kan också vara en höghusgård, om den t.ex. med gemensamma krafter har gjorts trivsam, sporrar Nyqvist.

Också bagerierna lockas att delta i en lekfull tävling om en bakelse för att fira jubileumsåret.

Frivilliga söks

För Konstens natt söks också frivilliga för att hjälpa till med övervakningen av ordningen, programproduktionen, till evenemangets infodiskar, för att informera, dekorera eller sköta biljettförsäljningen.

Som frivillig anmäler man sig på leena.nyqvist@vaasa.fi eller per telefon 0400 668197.