Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Äänestä Eduskuntavaaleissa! Vaasassa äänensä voi antaa 14 ennakkoäänestyspaikassa

Julkaistu: 8.3.2023

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta 2023. Ennakkoäänestää voi 22.–28. maaliskuuta.

Eduskuntavaaleissa valitaan Suomen eduskuntaan 200 kansanedustajaa neljä vuotta kestävälle kaudelle.

Suomessa toimitettavissa eduskuntavaaleissa äänioikeutettu on asuinpaikastaan riippumatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.

Äänioikeutettu voi äänestää valintansa mukaan joko ennakkoon tai vaalipäivänä. Äänestää voi oman vaalipiirin ehdokkaita.

Äänestys ennakkoon

Ennakkoon äänioikeutettu voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Ennakkoäänestysaika on 22.–28. maaliskuuta.

Vaasassa ennakkoon voi äänestää 14 paikassa. Uusina äänestyspaikkoina toimivat Tammipihaan muuttanut Kansalaisinfon ja Kelan uusi palvelupiste sekä Liisanlehdon Prisma. Lisäksi toimistokontti pysähtyy neljän marketin pihaan.

Kaikki ennakkoäänestyspaikat ja -ajat Vaasassa on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/eduskuntavaalit2023

Äänestys vaalipäivänä 2.4.

Vaalipäivänä voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänestäjälle saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Vaalipäivän äänestyspaikat Vaasassa on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/eduskuntavaalit2023

Kotiäänestys

Henkilö, jonka kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan. Ilmoitus on tehtävä viimeistään tiistaina 21.3.2023 klo 16.00 osoitteeseen kotiaanestys@vaasa.fi tai puhelimitse numeroon 040 558 4311.

Laitosäänestys

Äänestys järjestetään myös laitoksissa pysyvästi asuville. Ennakkoäänestyksen toimittamisesta laitoksissa ilmoitetaan erikseen kyseisille laitoksille.

Tutustu vaaleihin verkossa

Tietoa äänestämisestä, äänioikeudesta, vaalien tuloksien julkaisusta sekä ehdokkaista on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/eduskuntavaalit2023