Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Äänestä presidentinvaalissa! Vaasassa voit antaa äänesi 12 ennakkoäänestyspaikassa

Julkaistu: 3.1.2024

Presidentinvaalin varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta 2024. Voit äänestää myös ennakkoon 17.–23. tammikuuta. Mahdollinen toinen vaali pidetään sunnuntaina 11. helmikuuta ja ennakkoäänestys 31.1.–6.2.

Presidentinvaalissa valitaan Suomen tasavallan presidentti kuuden vuoden toimikaudeksi. Presidentti valitaan suoralla, tarvittaessa kaksivaiheisella vaalilla.

Suomessa toimitettavissa presidentinvaalissa äänioikeutettu on asuinpaikastaan riippumatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Äänioikeutettu voi äänestää valintansa mukaan joko ennakkoon tai vaalipäivänä.

Äänestys ennakkoon

Ennakkoon äänioikeutettu voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Ennakkoäänestys pidetään 17.–23. tammikuuta ja mahdollisessa toisessa vaalissa 31.1.–6.2.

Vaasassa ennakkoon voi äänestää 12 paikassa. Mukana ovat useat tutut paikat ympäri Vaasaa, ja toimistokontti pysähtyy neljän marketin pihaan.

Tutustu ennakkoäänestyspaikkoihin www.vaasa.fi/presidentinvaali2024

Äänestys vaalipäivänä

Vaalipäivänä voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänestäjälle saapuneeseen ilmoituskorttiin. Vaalipäivän äänestyspaikat Vaasassa on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/presidentinvaali2024

Kotiäänestys

Kotiäänestys tilataan viimeistään 16.1.2024 klo 16.00 osoitteesta kotiaanestys@vaasa.fi tai puhelimitse numerosta 040 480 4037. Tilatessa presidentinvaalin kotiäänestyksen voi samalla sopia mahdollisen toisen vaalin kotiäänestyksen.

Laitosäänestys

Äänestys järjestetään myös laitoksissa pysyvästi asuville. Ennakkoäänestyksen toimittamisesta laitoksissa ilmoitetaan laitoksissa erikseen.

Tutustu vaaleihin verkossa

Tietoa äänestämisestä, äänioikeudesta, vaalien tuloksien julkaisusta sekä ehdokkaista on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/presidentinvaali2024

Äänioikeutta ja ilmoituskorttia koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Digi- ja väestötietovirastoon myös puhelimitse 029 553 6370.