Ohita valikko
uimaranta

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ahvensaaren uimarannalla voi taas uida – myös muut Vaasan tutkitut uimarannat täyttivät laatuvaatimukset

Julkaistu: 16.8.2022

Viikolla 32 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta (13 kpl) seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Ahvensaaren uimarannalta 8.8. otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä Escherichia coli -bakteereja, jonka takia uimarannalle asetettiin uimakielto. 12.8. otetussa uusintanäytteessä bakteerimäärien todettiin alittavan laatuvaatimusten mukaiset toimenpiderajat, joten Ahvensaaren uimarannalla voi taas uida.

Ahvensaaren korkean bakteeripitoisuuden syyksi arvellaan ennen näytteenottoa olleita sateita, jotka ovat huuhtoneet maanpinnan epäpuhtauksia meriveteen.

Muiden tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset. Uimavesissä ei havaittu sinilevää.

Vedenlaatua seurataan koko kesän ajan

Vaasan ja Laihian uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella. Nyt otetut näytteet ovat viimeiset seurantakalenterin mukaiset näytteet tältä kesältä. Mahdollisten laatuepäilysten johdosta näytteitä saatetaan vielä ottaa uimakauden päättymiseen 31.8. saakka.

Seurattavia uimarantoja ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga, Merikaarron etelä- ja pohjoisranta sekä Säivänkangas Laihialla.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Lisätietoja antaa:     

Maarit Kantola, terveysinsinööri puh. 040-5551184 / terveysvalvonta@vaasa.fi