Ohita valikko
uimaranta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ahvensaaren uimarannalle uimakielto

Julkaistu: 12.8.2022

Ahvensaaren uimarannalta 8.8. otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä Escherichia coli -bakteereja, jonka takia uimarannalle on asetettu uimakielto.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä Escherichia coli –bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml. Ahvensaaren uimarannalla bakteerien määräksi mitattiin 2400 pmy/100ml.

Vaasan Vesi on 11.8. ilmoittanut terveydensuojeluviranomaiselle tarkastaneensa alueen viemärivesien pumppaamon. Pumppaamossa ja sen toiminnassa ei ole havaittu poikkeamaa.

Korkean bakteeripitoisuuden syyksi arvellaan ennen näytteenottoa olleita sateita, jotka ovat huuhtoneet maanpinnan epäpuhtauksia meriveteen. Epäpuhtauksia on mahdollisesti kulkeutunut myös Ahvensaaren uimarannan läheisyydessä sijaitsevista joista ja ojista.

Ahvensaaren uimavedestä on otettu 12.8. uusintanäyte bakteeritilanteen seuraamiseksi. Uusintanäytteen tuloksista ja muiden rantojen tuloksista tiedotetaan alkuviikosta.

Vedenlaatua seurataan koko kesän ajan

Vaasan ja Laihian uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6. – 31.8.2022.

Seurattavia uimarantoja ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga, Merikaarron etelä- ja pohjoisranta sekä Säivänkangas Laihialla.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Lisätietoja antaa:

Ilona Peurala, terveysinsinööri

040 182 1160 / terveysvalvonta@vaasa.fi