Ohita valikko
Kuva: Jonna Karekivi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Asukkaat ehdottivat uutta nimeä: Funkkis kuvastaa rakennuksen lisäksi toiminnallisuutta

Julkaistu: 9.4.2024

Vaasalaiset innostuivat antamaan helmikuun aikana lukuisia ehdotuksia entisen opistotalon uudeksi nimeksi. Työryhmä valitsi nimen Funkkis, joka kuvastaa rakennusta sekä herättää mielikuvia toiminnallisuudesta.

Uuteen käyttötarkoitukseen sopivaa nimeä haettiin muun muassa kaupungin sosiaalisen median kanavilla. Nimiehdotuksia tuli reippaasti yli kolmesataa, mikä yllätti kulttuuripäällikkö Jenni Niemen positiivisesti.

– Vaasalaiset osallistuivat ideointiin sankoin joukoin. Se kertoo, että rakennus on kaupunkilaisille merkittävä ja siellä tapahtuva toiminta kiinnostaa, kertoo ilahtunut Niemi.

Eniten yleisöääniä, toimii eri kielillä

Maasillan kupeessa olevan valkoisen rakennuksen uusi nimi on jatkossa Funkkis.

Niemi kertoo, että työryhmä valitsi nimen, joka toimii hyvin eri kielillä. Lisäksi Funkkis tai sen eri muodot saivat ehdottomasti eniten yleisöääniä. Nimi kuvastaa rakennusta ja sen arkkitehtonista tyyliä sekä herättää mielikuvia toiminnallisuudesta. Kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä ehdotuksia oli paljon, mutta työryhmä ei halunnut rajata muita toimintoja talon ulkopuolelle.

Nimen valinneessa työryhmässä oli edustajia Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista, omistajaohjauksesta ja viestinnästä, sekä vuokraustoiminnasta vastaavasta Vaasa Facilitasta.

Samalla suoritettiin arvonta, jossa voittajat saavat pääsylippuja Vaasan museoihin. Voittajiin tullaan olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Arkkitehti Erkki Huttunen suunnitteli valkoisen funkisrakennuksen, joka valmistui vuonna 1939. Viime syksystä lähtien tiloissa on toiminut parikymmentä tekijää monipuolisesti kuvataiteen, musiikin, teatterin, elokuvan ja tanssin aloilta. Myös muilla toimijoilla, kuten yhdistyksillä on mahdollisuus vuokrata vapaita tiloja.