Ohita valikko
Ilmakuva Vaasa keskusta tori

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Asukkaita kuullaan Toriparkin laajennushankkeesta – tutustu vuorovaikutussuunnitelmaan ja vastaa kyselyyn

Julkaistu: 21.5.2021

Toriparkin laajennushankkeen tavoitteena on mahdollistaa 600-800 uuden pysäköintipaikan rakentaminen Vaasanpuistikon alle. Laajentaminen vaatii asemakaavamuutosta, jota laaditaan parhaillaan. Asukkaita halutaan osallistaa hankkeeseen vuorovaikutussuunnitelman ja kyselyn avulla.

Toriparkin laajennuksen asemakaava käynnistyi osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla vuoden 2021 alkupuolella.

– Saimme runsaasti mielipiteitä ja niistä nousi selkeästi esiin laajemman tiedon ja vuorovaikutuksen tarve. Pyrimme nyt vastaamaan tähän palautteeseen lisäämällä tehtyjä selvityksiä asemakaavan hankesivulle, sekä järjestämällä kyselyn vuorovaikutuksen tarpeista. Lisäksi olemme tehneet erillisen vuorovaikutussuunnitelman, jota päivitetään kyselyn tulosten pohjalta, kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva kertoo.

Vuorovaikutussuunnitelma esittelee asemakaavan laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita, sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan asukkaita ja muita osallisia.

Asemakaavamuutoksen laatiminen tukee Vaasan kaupungin strategista tavoitetta tiivistää ja elävöittää keskustaa. Pysäköintipaikat maan alla edistävät viihtyisän ja jalankululle ystävällisen keskustaympäristön luomista.

Kysely on avoinna 6.6. saakka osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/C36A63404F794475

Vuorovaikutussuunnitelma ja muu materiaali löytyy hankesivuilta osoitteesta vaasa.fi/ak1071