Ohita valikko
Maailman onnellisin kaupunki pelin hahmoja

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Auta vaasalaiset onnellisiksi pelaamalla verkkopeliä, osallistut samalla lahjakorttien arvontaan!

Julkaistu: 30.5.2023

Vaasalaiset pääsevät kesän alussa osallistumaan oman ja muiden hyvinvoinnin kehittämiseen pelaamalla onnellisuuspeliä. Ympäri kaupunkia ripotellut pelikyltit kannustavat osallistumaan ja auttamaan pelin hahmoja onnellisemmiksi. Jokainen pelaaja palkitaan!

Peli aloitetaan skannaamalla eri puolilta kaupunkia löytyvien kylttien QR-koodi tai suoraan osoitteessa www.vaasa.fi/hyvinvointipeli.

Jokainen pelin loppuun pelannut saa palkinnoksi oman valintansa mukaan joko uimahallilipun tai maksuttoman sisäänpääsyn museoon. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 3 kpl 200 euron arvoisia K-ryhmän lahjakortteja.

– Peli yhdistää Pokémon Go-pelin, Vaasan kaupungin onnellisuuskyselyn sekä roolipelit ja antaa pelaajalle mahdollisuuden pohtia omaa hyvinvointiaan sekä vaikuttaa kaupungin palveluihin, kertoo hyvinvointipalvelujen koordinaattori Rebecca Åkers.

Koko perheelle sopivaa tekemistä

Esteetön versio pelistä sekä pelikylttien sijainnit löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/hyvinvointipeli.

Pelissä keskustellaan eri hahmojen kanssa ja autetaan heitä erilaisissa ongelmissa. Peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

– Toivomme, että peli on mukava kokemus jokaiselle pelaajalle, ja rohkaisemme esimerkiksi perheitä bongaamaan pelin hahmoja kävelylenkeillä tai matkalla leikkipuistoon, Åkers kehottaa.

Asukkaiden vastauksista apua hyvinvointisuunnitelman uudistamisessa

Pelaajan tehtävä on tehdä Vaasasta maailman onnellisin kaupunki auttamalla kymmentä onnetonta henkilöä.

– Hahmot perustuvat todelliseen, vaasalaisista kerättyyn dataan ja jokaisella hahmolla on oma persoonallisuus, kiinnostuksen kohteita ja haasteita, Åkers kertoo. Toivomme, että peli on sekä hauska että ajatuksia herättävä kokemus.

Asukkaiden vastauksia omasta hyvinvoinnistaan kaivataan avuksi kaupungin hyvinvointisuunnitelman uudistamistyössä.

Kysymyksiä myös asukkaiden omasta hyvinvoinnista

Peli on osa Vaasan kaupungin hyvinvointisuunnitelmatyötä.

– Pelissä pelaaja vastaa anonyymisti kysymyksiin myös omasta hyvinvoinnistaan. Tämä auttaa meitä kehittämään palveluitamme sekä uudistamaan kaupungin hyvinvointisuunnitelmaa, Åkers kuvailee.

– Haluamme saada asukkaiden mielipiteet mukaan tähän prosessiin. Tällä tavalla saamme tietää, että toimenpiteemme ovat oikeita ja kaikkien vaasalaisten hyvinvointia edistetään, kertoo hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.