Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Hjälp Vasaborna att bli lyckliga genom att spela ett onlinespel och delta samtidigt i en utlottning av presentkort!

Publicerad: 29.5.2023

I början av sommaren kan Vasaborna delta i utvecklingen av sitt eget och andras välmående genom att spela ett spel om välmående på nätet. Spelskyltar runtom i staden uppmuntrar dig att delta och hjälpa spelets olyckliga karaktärer med sina problem. Varje spelare belönas!

Spelet påbörjas genom att scanna QR-koden som finns på skyltar som är utplacerade i staden eller på webbsidan www.vaasa.fi/sv/varldens-lyckligaste-stad-spelet.

Alla som har spelat spelet till slut får välja en simhallsbiljett eller en museibiljett som belöning. Dessutom lottas tre stycken 200 euros presentkort till K-gruppen ut bland alla deltagare.

– Spelet kombinerar Pokémon Go, Vasa stads lyckoenkät och rollspel, och ger spelaren en chans att fundera över sitt eget välmående samtidigt som hen påverkar stadens tjänster, berättar välfärdsenhetens koordinator Rebecca Åkers.

Passar för hela familjen

En tillgänglig version av spelet samt en karta över spelskyltarnas placering finns på adressen www.vaasa.fi/sv/varldens-lyckligaste-stad-spelet.

I spelet diskuterar spelaren med olika karaktärer och hjälper dem med olika problem. Spelet kan spelas på svenska, finska och engelska.

– Vi hoppas att spelet är en trevlig upplevelse för alla spelare, och vi uppmuntrar till exempel familjer att samla de olika karaktärerna på promenaden eller på väg till lekparken, uppmuntrar Åkers.

Invånarnas svar hjälper till att förnya välfärdsplanen

Spelarens uppgift är att göra Vasa till världens lyckligaste stad genom att hjälpa tio olyckliga personer.

– Karaktärerna bygger på verklig data som samlats in från Vasaborna, och varje karaktär har sin egen personlighet, intressen och utmaningar, säger Åkers. Vi hoppas att spelet är både en rolig och tankeväckande upplevelse.

Invånarnas svar om sitt eget välmående behövs för att hjälpa till i arbetet med att förnya stadens välfärdsplan.

Frågor även om stadsbornas eget välmående

Spelet är en del av Vasa stads välfärdsplanearbete.

– I spelet svarar spelaren anonymt på frågor om sitt eget välmående också. Det här hjälper oss att utveckla våra tjänster och förnya stadens välfärdsplan, beskriver Åkers.

– Vi vill ha med invånarnas åsikter i den här processen. På så sätt får vi veta att våra åtgärder är korrekta och att alla Vasabors välbefinnande främjas, säger välfärdsdirektör Virve Flinkkilä.