Ohita valikko
Björsinkallion louhoksen rikottu portti

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Björsinkallion louhoksella oleskelu on kielletty

Julkaistu: 2.7.2019

Sundomissa sijaitseva Björsinkallion louhos on kaupungin omistuksessa. Kevään ja alkukesän aikana alueella on tehty ilkivaltaa ja oleskeltu ilman asianmukaista lupaa. Asiaton oleskelu työmaa-alueella on turvallisuusriski.

Kuntatekniikan rakennuttamisyksikkö on käynyt kevään ja alkukesän ajan korjaamassa aitaa ja portteja. Tässä vaiheessa aidan korjaaminen joudutaan rahoittamaan asuinalueen katujen viimeistelylle tarkoitetuista rahoista. Kaupunki aikoo tehdä rikosilmoituksen vahingonteoista.

Alueella on kyltti informoimassa, että asiaton oleskelu alueella on kielletty. Louhoksella kulkeminen tapahtuu omalla vastuulla.

Alueelle tullaan rakentamaan virkistystoimintaa

Louhoksella ei ole tällä hetkellä aktiivista käyttöä, vaan louhos on hiljalleen täyttymässä pohjavedellä, minkä vuoksi alue on aidattu. Alueella on jyrkänteitä ja vedenalaisia kalliopintoja, jotka voivat aiheuttaa vaarallisia tilanteita.

Alueelle on tarkoitus rakentaa virkistystoimintaa tulevaisuudessa. Louhos on asemakaavassa merkitty vesialueeksi ja sitä ympäröivä alue lähivirkistys- tai urheilu- ja virkistyspalveluiden alueeksi. Louhoksen pohjoispuoliselle alueelle on tarkoitus rakentaa uimaranta.