Ohita valikko
Paikallisliikenne

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Bussimatkan voi maksaa nyt kännykällä

Julkaistu: 28.10.2019

Päivitetty: 3.3.2020

Mobiililipun bussimatkaa varten voi ostaa lataamalla Waltti Mobiili –sovelluksen puhelimeen Google Playsta tai App Storesta. Valittavana on kertalippu tai vuorokausilippu. Mobiililipun voimassaoloaika alkaa lipun ostohetkestä.

Mobiililipulla voi matkustaa Kanta-Vaasan alueella bussilinjoilla 1–5, 7–11 ja 13–16, koululais- ja erikoisvuoroilla E1–E5 sekä linjalla 6 välillä Vaasan keskusta–Kivihaka. Palvelubusseissa mobiililippu ei ole käytössä.

Mobiililippu luetaan bussissa näyttämällä puhelimen näytöltä lippua lukijalaitteelle. Lippu pitää ostaa ennen matkan alkua.

Valittavana kertalippu tai vuorokausilippu

Mobiilisovelluksella aikuisten kertalipun hinta on 3 euroa ja lapsen 1,50 euroa (6–18-vuotiaat). Samaan puhelimeen voit ostaa myös useita lippuja esimerkiksi aikuisen ja lapsen yhteistä matkaa varten. Alle 7-vuotiaat lapset saavat matkustaa maksavan matkustajan mukana maksutta.

Uutena Vaasan busseissa otetaan käyttöön vuorokausilippu, joka on voimassa 24 tuntia lipun ostohetkestä. Vuorokausilipun hinta aikuiselta on 5,20 euroa ja lapselta 3 euroa (6–18-vuotiaat).

Opiskelija-alennusta ei ole saatavilla mobiililippuun.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet Waltti Mobiilin käyttöön saat verkkosivuilta osoitteesta vaasa.fi/walttimobiili tai Wasa Citybusin ja Kansalaisinfon palvelupisteiltä.