Förbigå menyn
Kollektivtrafik

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Nu kan du betala bussresan via mobilen 

Publicerad: 28.10.2019

Uppdaterad: 3.3.2020

Från och med 28.10.2019 kan du i Vasa betala bussresan via mobilen. 

Mobilbiljetter för bussresan kan du köpa genom att ladda ner appen Waltti Mobiili i telefonen från Google Play eller App Store. Du kan välja mellan en engångsbiljett och en dygnsbiljett. Mobilbiljetten börjar gälla när biljetten har köpts.

Med mobilbiljett kan du åka inom Vasa (förutom Lillkyro) på busslinjerna 1–5, 7–11 och 13–16, på skolelevs- och specialturerna E1–E5 samt på linje 6 mellan Vasa centrum och Stenhaga. Mobilbiljetten är inte i användning i servicebussarna.

Mobilbiljetten avläses i bussen när du visar upp biljetten i telefonen för avläsaren i bussen. Biljetten måste köpas före resan.

Engångsbiljett eller dygnsbiljett

En engångsbiljett via mobilappen kostar 3 euro för vuxna och 1,50 euro för barn (6–18 år). Du kan också köpa flera biljetter till en och samma telefon, t.ex. för en gemensam resa för en vuxen och ett barn. Barn under 7 år får resa gratis tillsammans med en passagerare som betalat med mobilbiljett.

En ny sak i bussarna i Vasa är dygnsbiljetten, som gäller 24 timmar från och med köpögonblicket. Priset på en dygnsbiljett för vuxna är 5,20 euro och för barn (6–18 år) 3 euro.

För studerande beviljas ingen rabatt i fråga om mobilbiljetten.

Närmare uppgifter och anvisningar om användningen av Waltti Mobiili på webbplatsen vaasa.fi/sv/walttimobiili och Wasa Citybus och Medborgarinfos serviceställen.