Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Gerbynmäen näkötornista avautuvat huikeat maisemat

Julkaistu: 29.6.2023

Gerbynmäen eli tutummin Rapatunturin näkötorni valmistui loppuvuodesta 2022. Sen päältä avautuvat huikeat maisemat aina Raippaluodon sillalle ja Vähänkyrön tuulivoimapuistoon saakka.

Näkötorni on 3,5 metriä korkea ja sen näköalatasanne sijaitsee 43 metriä merenpinnan yläpuolella. Kirkkaalla säällä tornista näkee kymmenien kilometrien päähän saaristoon ja sisämaahan.

– Esimerkiksi Raippaluodon silta ja Vähänkyrön tuulivoimapuisto näkyvät täältä selvästi. Suunnitelmissa on laittaa alueelle kylttejä, joissa kerrotaan tarkemmin ympärille avautuvista maisemista, viheraluehortonomi Leila Roininen kertoo.

Mäen laelle pääsee kätevästi kolme vuotta sitten rakennettuja kuntoportaita pitkin. Portaissa on yhteensä 133 porrasta ja ne ovat 60 metriä pitkät.

Gerbynmäen ympäristössä on paljon muutakin aktiviteettia. Alueella on muun muassa koirapuisto ja monipuoliset maastopyöräilyreitit, sekä talvisin suosittu pulkkamäki.

Roinisen mukaan alue kehittyy myös tulevina vuosina.

– Seuraavaksi alueelle rakennetaan OCR-rata eli eräänlainen esterata. Tavoitteena on, että rata on pääpiirteissään valmis tämän vuoden aikana, vaikka jotain viimeistelyjä voi jäädä ensi vuodelle.

Onko tässä Vaasan paras näköala? Kuva: Kimmo Makkonen