Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Vaasan kaupunginteatteri | Romeo+Julia

Artikkelin kategoriat: Romeo+Julia

Haastattelussa Anna Victoria Eriksson

Näyttelijä Anna Victoria Eriksson vierailee Julian roolissa Vaasan kaupunginteatterin Romeo+Julia -näytelmässä. Hänen Juliansa tulee olemaan vahva ja itsenäinen nuori nainen.

Ikä

32

Kotipaikka

Helsinki

Teatteritausta

Valmistuin Göteborgin Balettiakatemian musikaalilinjalta vuonna 2010 ja olen sen jälkeen työskennellyt freelancenäyttelijänä useassa teatterissa ympäri Suomen. Helsingin Kaupunginteatterissa olen esiintynyt muun muassa musikaaleissa Miten menestyä vaivatta liike-elämässä 2014 ja Vampyyrien tanssissa 2016. Vuonna 2016 minut kiinnitettiin Turun Kaupunginteatteriin, jossa esiinnyin muun muassa Tom of Finland -musikaalissa, Viimeinen laiva -musikaalissa, Kybersielut-näytelmässä ja Taru sormusten herrasta  -näytelmässä. Viimeksi minut on voinut nähdä Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalissa Laurenin roolissa ja Törnävän kesäteatterin Spamalot -musikaalissa Lady of the Laken roolissa.

Oma suhteesi Romeoon ja Juliaan

Romeo ja Julia on minulle tuttu tarina ja olen nähnyt sen muutaman kerran erilaisissa kokoonpanoissa. Muistan hyvin kuin näin sen teini-ikäisenä TET-oppilaana Kansallisteatterissa. Nuorena se varsinkin teki vaikutuksen, kun rajojen ylittävä rakkaus on teemana ja miten vanhemmat sukupolvet yrittävät määrittää, miten maailmaa pitää katsoa. Mielestäni se on kiinnostava teos, koska se on pysynyt ajakohtaisena vuosisatojen ajan. Rakkaus teemana on aina ajaton, mutta niin ovat myös ihmisten väliset ristiriidat; miten vanhat ajatukset ja periaatteet voivat siirtyä sukupolvesta toiseen, ja miten ihmisten voi olla niin vaikeaa jättää vanhat riidat taakse.

Odotukset produktion suhteen

Odotan innolla että pääsemme aloittamaan! Olen tehnyt Jakobin kanssa töitä ennen ja on kiinnostavaa, millaisia uusia kulmia hän löytää teokselle. Hän uskaltaa luoda uutta näyttämölle rikkomatta tarinan ydintä ja keksii kiinnostavia tapoja kertoa tarinaa. Veikkaan, että sukellamme syvälle Shakespeariin eri keinoin kuin perinteisesti.

Millainen Julia olet?

Toivon että minun Juliani on voimakas, ja että hänellä on oma tahto. Hän on teoksessa vankina naisen asemassa ja toivon, että voin tuoda modernia näkökulmaa hänen tarinaansa.

Vastanäyttelijän merkitys

On tietenkin tärkeää, että vastanäyttelijän kanssa tulee toimeen. Pitää pystyä olemaan avoin hänen edessään, joka on myös asia, mikä kuuluu olennaisesti näyttelijäntaiteeseen. On uskallettava heittäytyä yhdessä. Odotan innolla, että pääsemme Oliverin kanssa tutustumaan meidän Romeoon ja Juliaan.

Mieluisin teatterigenre

Tykkään teatterista juuri sen takia, että se voi olla niin monipuolista. Minun on vaikeaa keksiä genre, mikä olisi minulle mieluisin. Tärkeintä on, että riippumatta genrestä teoksella on jotain kerrottavaa, jonka yleisö voi viedä mukanaan näytöksen jälkeen. Olkoon se sitten jotain syvempää tai enemmän viihdettä, kunhan se herättää jonkinlaista tunnetta yleisössä.

Rooliin valmistautuminen

Aion perehtyä käsikirjoitukseen tarkasti ja tutkia shakespearin kieltä paljon.

Onko Vaasa sinulle ennestään tuttu kaupunki?

Vaasa on minulle tuttu ja myös Vaasan kaupunginteatteri, vierailin talossa vuonna 2011 ja sain silloin tutustua Vaasaan. On tosi mukava palata muutaman vuoden jälkeen.

Julkaistu: 10.02.2020