Ohita valikko
Mies seisoo Wärtsilän seinäkkeen edessä.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Harjoittelupaikka sai Aronin miettimään uudelleen Suomeen palaamista

Julkaistu: 11.9.2019

Päivitetty: 13.9.2019

Vaasan seudulla on hyvät työllistymismahdollisuudet, mutta kuinka tänne saisi houkuteltua osaavaa työvoimaa?

Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK lanseerasivat helmikuussa uuden, korkeakouluihin suuntautuvan rekrytointikonseptin: yhteistyössä paikallisten yritysten ja korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa järjestetään rekrytointitapahtuma opiskelijoiden oman tapahtuman yhteyteen. Ensimmäinen tapahtuma, Karriärsitzen eli Urasitsit pidettiin Uumajan yliopistolla yhteistyössä Vaasan keskussairaalan, Wärtsilän, ABB:n ja opiskelijajärjestö Finlandssvenska Nationenin kanssa.

Pohjalaissyntyinen Aron Jahn oli yksi Urasitsien kautta työpaikan saaneista. Hän oli juuri viimeistelemässä mediaviestinnän opintojaan Uuman yliopistossa, mutta Suomeen palaaminen työn takia ei ollut kuulunut hänen suunnitelmiinsa.

– En ollut aikeissa muuttaa takaisin Suomeen, mutta en voinut kieltäytyä, kun minulle tarjottiin harjoittelupaikkaa Wärtsilän viestintäosastolta toukokuun puolivälissä. Täällä olen saanut työskennellä brandingin parissa, mikä vastaa täysin koulutustani ja toiveitani. Esimieheni ja koko tiimini ovat todella mukavia, Aron kertoo.

Hänen mielestään Urasitsien tyyppisen tapahtumien järjestäminen on toimiva idea, sillä ulkomaille muuttamisen myötä ei enää pysy niin kärryillä aiemman kotipaikkakunnan työtarjonnasta. Työvoiman tarve Vaasan seudulla on suuri ja se viestittiin selkeästi tapahtumassa, mikä sai varmasti monen muuttamaan mieltään tulevaisuudensuunnitelmiensa suhteen.

– En vielä tiedä, mitä kuuden kuukauden harjoitteluni jälkeen tapahtuu, mutta voisin kuvitella jääväni Vaasan seudulle. Viihdyn täällä hyvin, koska työympäristö on kansainvälinen ja saan käyttää englantia työssäni. Huomaa, että Wärtsilässä on vakiintunut harjoittelijakulttuuri: traineet saavat todellisia työtehtäviä ja jos vaikka muuton tai opintojen loppuun saattamisen vuoksi tarvitsee hieman joustoa, työnantaja suhtautuu asiaan myönteisesti, Aron toteaa.

Monipuolisia työpaikkoja myös hoitoalalla

Lääkäreiksi Uumajassa opiskelevat Vera Rauhala ja Inez Harkkila osallistuivat myös koulussaan urasitseille ja päätyivät lopulta kesätöihin Vaasaan.

Amanuenssina eli lääkäriharjoittelijana Vera pääsi harjoittelemaan tulevaan ammattiinsa kolmessa eri työpaikassa. Lue Veran tarina täältä.

Inezin toiveissa oli löytää kesätyöpaikka, joka tukisi alan opintoja. Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen hän myös haaveili kesästä perheen ja ystävien kanssa kotikaupungissaan Vaasassa. Lue, mitä Inez kertoo kesästään.

Yhteistyö jatkuu

Vaasan kaupunki ja VASEK suunnittelevat onnistuneelle rekrytointitapahtumille jatkoa: seuraavaksi vuorossa on Aalto-yliopisto, jossa järjestetään Kärriärcoccare eli Urakokkarit 25.10. Myös Urasitsien on tarkoitus palata Uumajaan loppuvuodesta.

– Konsepti osoitti toimivuutensa Uumajassa, joten testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund sanoo.

Yhteistyön kehittäminen seudun työnantajien sekä korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen välillä on tärkeää.

-Tarkoitus on, että konseptista muodostuu vuosittain toistuva yhteistyömalli. Tämä yhteistyö antaa mahdollisuuden yhdessä seudun yritysten työnantajien kanssa markkinoida monipuolisia työmahdollisuuksia laajalla rintamalla, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Haluatko kuulla rekrytointikonseptista lisää? Ota yhteyttä:
Kehittämispäällikkö Nina Hautio
nina.hautio@vaasa.fi, puh. 040 735 6737

Yritysneuvoja Olav Nylund, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
olav.nylund@vasek.fi, puh. 040 548 4334