Förbigå menyn
Mies seisoo Wärtsilän seinäkkeen edessä.

Artikelkategorier: Nyheter

Traineeplats i Finland fick Aron att tänka om gällande framtidsplanerna

Arbetsmöjligheter finns det gott om i Vasaregionen, men hur ska man locka hit kunnig arbetskraft?

Vasa stad och Vasaregionens Utveckling Ab VASEK lanserade i februari ett koncept för rekrytering vid högskolor, där man i samarbete med företag från regionen och högskolans studentorganisationer arrangerar ett rekryteringsevenemang i samband med studenternas eget evenemang. Första evenemanget, Karriärsitzen, ordnades vid Umeå universitet i samarbete med Vasa centralsjukhus, Wärtsilä, ABB och studentnationen Finlandssvenska Nationen I Umeå.

Österbottenbördige Aron Jahn var en av dem som fick anställning via Karriärsitzen. Han höll precis på att avsluta sina studier i mediekommunikationsvetenskap vid Umeå universitet, men att återvända till Finland för att arbeta efter studierna hade inte ingått i hans planer.

– Jag hade inte för avsikt att flytta tillbaka till Finland, men när jag blev erbjuden traineeplatsen på Wärtsiläs kommunikationsavdelning i mitten av maj, kunde jag inte tacka nej. Nu har jag fått arbeta inom branding, vilket är precis vad jag studerat och vill syssla med, och min chef och hela teamet är jättetrevliga, berättar Aron.

Enligt honom är idén med evenemang som Karriärsitzen väldigt bra, för när man flyttar utomlands tappar man lite känslan för hurdana arbetsmöjligheter det finns på före detta hemorten. Att arbetskraft verkligen behövs här kommunicerades tydligt på träffen och det fick säkert många att tänka om gällande sina framtidsplaner.

– Jag vet inte ännu vad som händer efter min sex månaders traineeskap, men jag kan tänka mig att stanna i Vasaregionen. Jag trivs här väldigt bra, eftersom arbetsmiljön är internationell och jag får använda engelska i arbetet. Det märks att det finns en traineekultur i Wärtsilä: man får riktiga arbetsuppgifter som trainee och ifall man behöver lite flexibilitet till exempel på grund av flytt eller slutförande av studier, så ställer sig arbetsgivaren positivt till det, konstaterar Aron.

Mångsidiga arbetsplatser även inom vårdbranschen

Vera Rauhala och Inez Harkkila som studerar till läkare i Umeå deltog också i Karriärsitzen i sin skola och  kom sedan slutligen också till Vasa för att sommarjobba.

Vera fick som amanuens, dvs. läkarpraktikant praktisera i sitt framtida yrke på tre olika arbetsplatser. Läs Veras berättelse här.

Inez önskade hitta ett sommarjobb som stöder branschstudierna. Efter ett år i Sverige drömde hon också om en sommar med familj och vänner i hemstaden Vasa. Läs mera om Inez sommar.

Samarbetet fortsätter

Vasa stad och VASEK planerar en fortsättning på det lyckade rekryteringsevenemanget: följande som står i tur är Aalto-universitetet, där Karriärcoccare ordnas 25.10. Meningen är att även Karriärsitzen återvänder till Umeå i slutet av året.

– Konceptet visade sig fungera i Umeå, så nu testar vi samma sak vid Aalto-universitetet. För företagen är det här ett smart sätt att rekrytera anställda i framtiden, säger företagsrådgivare Olav Nylund vid VASEK.

Utvecklande av samarbetet mellan regionens arbetsgivare samt högskolornas studentorganisationer är viktigt.

-Meningen är att konceptet blir en årligen återkommande samarbetsmodell. Det här samarbetet skapar möjligheter att tillsammans med företagarna i regionen marknadsföra mångsidiga arbetsmöjligheter på en bred front, berättar utvecklingschef Nina Hautio vid Vasa stad.

Vill du veta mera om rekryteringskonceptet? Kontakta:
Utvecklingschef Nina Hautio
nina.hautio@vaasa.fi, tfn 040 735 6737

Företagsrådgivare Olav Nylund, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
olav.nylund@vasek.fi, tfn 040 548 4334

Publicerad: 11.09.2019