Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Hiiripellontien kävely- ja pyörätie valmistui – vastaa asukastyytyväisyyskyselyyn

Julkaistu: 6.2.2023

Hiiripellontielle Vähäänkyröön rakennettiin viime vuonna uusi kävely- ja pyörätie. Tienkäyttäjiltä toivotaan nyt palautetta sekä lopputuloksesta, että rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä.

Hiiripellontien uusi kävely- ja pyörätie on 1,3 kilometriä pitkä ja se sijaitsee Haarajoentien ja Halteisentien välillä. Rakentamisen yhteydessä valaisimet uusittiin koko matkalta ja tieosuudelle lisättiin 11 uutta suojatietä.

– Vilkkaasti liikennöidyllä Hiiripellontiellä ei ollut aiemmin jalkakäytävää tai pyörätietä. Hankkeen tavoitteena oli parantaa tien turvallisuutta ja lisätä alueella asuvien liikkumismahdollisuuksia. Uusi tie palvelee myös matkapyöräilijöitä ja kytkeytyy Vähänkyrön läpi kulkevaan pyörämatkailureittiin, pyöräilyn projekti-insinööri Samuli Huusko kertoo.

Elokuussa valmistuneesta kävely- ja pyörätiestä pyydetään nyt palautetta asukastyytyväisyyskyselyllä. Kysely on avoinna 27.2.2023 saakka.

– Toivomme, että mahdollisimman moni antaisi palautetta paitsi lopputuloksen onnistumisesta, myös rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä. Palautteita hyödynnetään vastaavien hankkeiden suunnittelussa, Huusko sanoo.

Tulevaisuudessa Hiiripellontien osuus tulee yhdistymään Vaasan pyörätieverkostoon, mikäli uusi Vähänkyröntien pyörätieosuus toteutuu. Pyörätietä on tarkoitus jatkaa myös Halteisentieltä kohti Tervajokea.

Vastaa kyselyyn täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/4A4B9755D2AB1CEB