Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hotelliketju Odyssey Hotel Groupin sijoittuminen Wasa Stationiin vahvistaa kaupungin vetovoimaa ja kansainvälisyyttä

Julkaistu: 12.9.2019

Päivitetty: 16.12.2021

YIT:n ja hollantilainen hotelliketju Odyssey Hotel Group julkistivat esisopimuksen Wasa Stationin tilojen vuokrauksesta hotellikäyttöön. Esisopimus YIT:n ja Odysseyn välillä on kaupungin näkökulmasta merkittävä edistysaskel hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta.

YIT:n ja hollantilainen hotelliketju Odyssey Hotel Group julkistivat esisopimuksen Wasa Stationin tilojen vuokrauksesta hotellikäyttöön. Kansainvälisellä ketjulla on useita hotelleja ja brändejä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Wasa Stationiin tulevan hotellin brändi julkistetaan myöhemmin. Esisopimus YIT:n ja Odysseyn välillä on kaupungin näkökulmasta merkittävä edistysaskel hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta.

– Odyssey Hotel Group -hotelliketjun tulo Wasa Stationiin on todella hieno uutinen. Olemme Suomen toiseksi kansainvälisin kaupunki ja Odysseyn tulo tänne vahvistaa entisestään Vaasan vetovoimaa ja kansainvälisyyttä, iloitsee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen.

YIT:n esisopimus Odyssey Hotel Groupin kanssa koskee tornirakennuksen kerroksiin 0-12 tulevaa 198 hotellihuonetta sekä ravintoloita ja palvelutiloja, yhteensä noin 7 000 neliön laajuista tilaa. Esisopimus on erittäin merkittävä ja tärkeä edistysaskel, joka konkretisoi Wasa Station –hankkeen etenemistä ja toteuttamista. Hotellitoimijan julkistamisen myötä Wasa Stationin myynti- ja markkinointiyhteistyö pääsee etenemään konkreettisemmin yhdessä kaupungin ja YIT:n kanssa.

Wasa Stationista suunnitellaan urbaania kohtaamispaikkaa ja tapahtumakeskusta, jossa tulee olemaan musiikki- ja kongressikeskus, urheilu- ja monitoimitiloja, hotelli, asuntoja sekä liiketiloja. Toteuttajana on YIT.

– Musiikki- ja kongressikeskus tulee vahvistamaan Vaasan vahvaa kulttuurikaupunkistatusta. Wasa Stationin vahvuutena on se, että kaikki palvelut löytyvät saman katon alla. Tämä luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Toteutuessaan Wasa Stationista tulee kulttuurimetropoli Vaasan upea maamerkki, kuvailee sivistyksen toimialajohtaja Christina Knookala.

Wasa Station –hankkeen eteneminen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 15.5.2017 Wasa Station –hankkeen toteuttamissopimuksen. Hanketta on valmisteltu sopimuksen mukaan useissa ryhmissä, jotka ovat Wasa Station –toimikunnan ohjauksessa. Hankkeen tilannekatsaus on käyty läpi kaupunginvaltuustossa 10.12.2018 ja toteuttamissopimukseen tehtiin helmikuussa 2019 tarvittavia muutoksia.

– Kaupunginhallitus päättää hankkeen rakentamisvaiheen käynnistämisestä kaupungin osalta. Valtuusto puolestaan päättää musiikki- ja kongressikeskuksen rahoitukseen liittyvästä takauksesta. Nämä vaiheet on tavoitteena tuoda päätöksentekoon syksyn kuluessa, kertoo toimialajohtaja Markku Järvelä.

Lisätietoa

Wasa Station verkkosivut