Ohita valikko
Lapsi ruokailee päiväkodissa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Il­moit­ta­mat­ta jä­te­tyt las­ten pois­sao­lot mak­sa­vat kesäisin tuhansia euroja

Julkaistu: 25.4.2023

Varhaiskasvatuksessa on taas aika ilmoittaa lasten poissaolot sekä hoidon tarve kesäaikaan. Huoltajia halutaan nyt muistuttaa, että ilmoitettuun hoidon tarpeeseen tulevista muutoksista täytyy ilmoittaa ajoissa.

Jos lapselle varataan kesälle varhaiskasvatusta, mutta häntä ei tuoda hoitoon, tulee varhaiskasvatukselle ylimääräisiä kustannuksia kesän ajalta yhteensä ison päiväkodin kuukausikustannusten verran.

– Esimerkiksi ruokaa varataan sen mukaan, mitä lapsia on ilmoitettu olevan paikalla. Kun lapsi ei tulekaan hoitoon, menee ruoka hukkaan. Jo pelkän heinäkuun osalta tämä hukkaan menevä ruoka maksaa varhaiskasvatukselle yli 15 000 euroa, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Ruokapalvelut tuottaa varhaiskasvatukselle TeeSe Botnia, joka loma-aikoina laskuttaa ateriat etukäteen tilattujen määrien mukaisesti. Yhden lapsen ateriat (aamupala, lounas, päivällinen) maksavat varhaiskasvatukselle 7,44 euroa päivässä.

Muutoksista on ilmoitettava välittömästi varhaiskasvatuspaikkaan

Vaasalaisten huoltajien tulee ilmoittaa lapsen poissaolo tai varhaiskasvatuksen tarve kesän 2023 osalta Wilmassa viimeistään 2.5. Ilmoitukset on tärkeää tehdä todellisen tarpeen mukaan ja perua heti, jos hoidontarve poistuu.

– Toivommekin nyt apua vanhemmilta: jos lapsi ei tarvitsekaan hoitoa kesän aikana, kuten on aiemmin ilmoitettu, täytyy muutoksista ilmoittaa mahdollisimman ajoissa. Näin meidän yhteistä rahaamme ei mene hukkaan ja se säästyy muuhun käyttöön, Karvonen sanoo.

Poissaoloista on ilmoitettava välittömästi lapsen vakituiseen varhaiskasvatuspaikkaan tai sen ollessa suljettuna loma-ajan varhaiskasvatuspaikkaan.

Kaikkien hoitotarpeen muutosten ilmoittaminen on tärkeää. Näin varhaiskasvatuksessa pystytään varaamaan oikean määrän henkilökuntaa sekä ruokaa lapsille.