Förbigå menyn
Lapsi ruokailee päiväkodissa

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Barn som är frånvarande under sommaren utan att det meddelats kostar tusentals euro

Publicerad: 25.4.2023

Inom småbarnspedagogiken är det igen dags att meddela barnens frånvaro samt behovet av vård under sommaren. Vi vill påminna vårdnadshavarna om att ändringar som sker i det vårdbehov som meddelats måste meddelas i tid.

Om det reserveras småbarnspedagogik under sommaren för ett barn, men hen inte hämtas för vård, får småbarnspedagogiken extra kostnader för sommaren som sammantaget motsvarar månadskostnaderna för ett stort daghem.

– Till exempel mat reserveras enligt det antal barn som har meddelats vara på plats. När ett barn inte kommer till vården, går maten till spillo. Enbart i juli kostar det här matsvinnet över 15 000 euro för småbarnspedagogiken, berättar servicechef Maria Karvonen.

Måltidsservicen produceras för småbarnspedagogiken av bolaget TeeSe Botnia, som under semestertider fakturerar måltiderna på förhand i enlighet med de mängder som beställts. Ett barns måltider (frukost, lunch, middag) kostar småbarnspedagogiken 7,44 euro per dag.

Ändringar ska meddelas genast till småbarnspedagogikplatsen

Vårdnadshavarna i Vasa bör meddela sitt barns frånvaro eller behov av småbarnspedagogik under sommaren 2023 i Wilma senast 2.5. Det är viktigt att meddela enligt det faktiska behovet och att annullera genast, om behovet av vård försvinner.

– Vi hoppas nu på hjälp från föräldrarna: om barnet trots allt inte behöver vård under sommaren, vilket har meddelats tidigare, ska ändringarna meddelas så snabbt som möjligt. På det sättet slösas det inte med våra gemensamma pengar och de kan sparas för att användas på annat, säger Karvonen.

Frånvaro ska meddelas genast till barnets ordinarie småbarnspedagogikplats eller om den är stängd till semestertidens småbarnspedagogikplats.

Det är viktigt att meddela alla ändringar i behovet av vård. På så sätt kan vi inom småbarnspedagogiken reservera rätt mängd personal och mat till barnen.