Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ilmoittautuminen Lätäkköön alkanut – lastenkulttuurin tekijöille jaossa myös avustusta

Julkaistu: 4.4.2023

Lokakuussa järjestettävän Lätäkkö –lasten kulttuuriviikkojen ilmoittautuminen on käynnistynyt ja ilmoittautua voi 7.8. saakka. Tänä vuonna toimijat voivat myös hakea avustusta ohjelmasisällön tuottamiseksi tapahtumaa varten. Hakuaika on 17.4.–15.5.2023.

Vaasalaista lastenkulttuuria esittelevä Lätäkkö järjestetään 1.–31.10.2023. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Lätäkkö-tapahtumakuukausi sai hyvän vastaanoton. Tapahtumaa tuottaa laaja toimijoiden verkosto.

Tapahtumakuukauden aikana esitellään kaupungin kulttuuritarjontaa lapsiperheille ja annetaan tilaa lasten omille tuotoksille. Ohjelmaa tarjotaan lisäksi varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Tänä keväänä kokoontuneelta Lasten raadilta on myös koottu ohjelmatoiveita, jotka toimijoiden verkosto huomioi tarjonnassaan.

Ilmoittautuminen Lätäkköön on avautunut Vaasan kaupungin verkkosivulla vaasa.fi/latakko. Mukaan kutsutaan lastenkulttuurin sekä lasten ja perheiden parissa työskenteleviä toimijoita. Lätäkköön voi ilmoittaa jo vakiintunutta ohjelmaa tai erityisesti Lätäkköön suunnattuja sisältöjä. Ilmoittautua voi 7.8. saakka.

Taideloiskahduksia Lätäkköön – uusia ohjelman tarjoajia haetaan

Tänä vuonna Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut jakaa kolme 500 euron suuruista Taideloiskahdus-avustusta, joilla tuetaan ohjelmasisältöjä Lätäkköön.

Haulla etsitään tapahtumakuukauden aikana toteutettavia uusia tapahtumia, Taideloiskahduksia, jotka ovat alle 12-vuotiaille lapsille ja lapsiperheille suunnattuja esityksiä, osallistavia työpajoja tai eri taiteenlajien toteutuksia, kuten puistokonsertti tai metsäseikkailu.

–Tarkoituksena on tuottaa iloa ja mieleenpainuvia kulttuurielämyksiä vaasalaisille lapsille ja lapsiperheille. Samalla tarjoamme tilaisuuden erilaisille ryhmille ja toimijoille oman osaamisen esille tuomiseen, kertoo kulttuuripedagogi Sanna Asikainen Vaasan kaupungilta.

Lätäkkökuraattorit valitsevat Taideloiskahdukset

Taideloiskahdusten hakijajoukosta valitaan kolme kiinnostavinta ehdotusta. Kulttuuripalvelut tekee esikarsinnan ja lapsista koostuva Lätäkkökuraattoriryhmä päättää yhdessä kulttuuripedagogin kanssa, mitkä Taideloiskahdukset Lätäkössä toteutetaan.

–Haluamme tuottaa uutta ohjelmaa Lätäkön avajaisiin 2.10.2023, joka on myös Vaasan syntymäpäivä. Lapsiperhetapahtumia toivotaan myös lauantaipäiviin lasten kulttuuriviikkojen aikana eri puolille Vaasaa, kertoo Asikainen.

Avustuksen hakijoina voivat olla luovan alan taiteilijat, osaajat ja harrastajat.

–Saa ideoida villistikin ja vaikka eri yhteistyökumppaneiden kanssa.  Hakijat voivat panostaa lasten osallistamiseen jo ehdotusten suunnitteluvaiheessa, kannustaa Asikainen.

Taideloiskahdusten hakuaika on 17.4.–15.5.2023. Valinta tehdään 26.5. mennessä. Vapaamuotoinen hakemus lähetetään määräaikaan mennessä kulttuuripedagogille: sanna.asikainen@vaasa.fi.

Tarkemmat hakuohjeet verkkosivulta: vaasa.fi/latakko.