Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Arkistokuva

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Iltaluento Vaasan saariston kesämökkiarkkitehtuurin historiasta

Julkaistu: 14.6.2021

Iltaluennolla Pohjanmaan museossa keskiviikkona 16.6. klo 18 kuullaan Vaasan saaristossa sijaitsevien kesämökkien arkkitehtuurin historiasta. Museo on avoinna samana päivänä klo 10-20.

Pohjanmaan museon Huvilaelämää-näyttelyn yhteydessä järjestetään keskiviikkona 16.6. klo 18 luento Vaasan saariston kesämökkien arkkitehtuurin historiasta. Luento on ruotsiksi.

Kesäasutuksella on pitkät perinteet Vaasan saaristossa. Aluksi kalasaunoilla ja kesämökeillä oli selkeä hyötynäkökulma, mutta 1800-luvulla kiinnostus kesästä nauttimiseen ja huvitteluun kasvoi ja se loi perustan huvilakulttuurille, jonka tunnemme tänään. Saariston olosuhteet ovat osaltaan luoneet ajan mittaan alueelle vaihtelevaa kesämökkiarkkitehtuuria.

Luennon aikana esitellään pääpiirteitä rakennusten tyylikehityksestä aina 1800-luvun alusta nykypäivään. Samalla paikallisia piirteitä tarkastellaan osana laajempaa huviloihin ja huvilaelämään liittyvää historiallista kontekstia.

Luennoitsija FT Mia Åkerfelt on Åbo Akademin taidehistorian yliopisto-opettaja, joka työskentelee parhaillaan kesämökkiarkkitehtuuria Vaasan saaristossa käsittelevän kirjan parissa.

Pohjanmaan museo on avoinna 16.6. klo 10-20. Näyttely Huvilaelämää on esillä 29.8. saakka.

Tapahtuma striimataan myös Pohjanmaan museon Facebook-sivulla.