Ohita valikko
käyrätorvi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginorkesteri

Intendentti Mia Huhta valittu Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n hallitukseen

Julkaistu: 17.1.2023

Helsingissä 22.11.2022 järjestetyssä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n (Suosion) syyskokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Mia Huhta, Vaasan kaupunginorkesterin intendentti, on valittu mukaan hallituksen jäseneksi.

Mia Huhta
Mia Huhta

Huhta on musiikin maisteri ja aloittanut Vaasan kaupunginorkesterin intendenttinä 1.2.2020. Hän siirtyi tehtävään Suomen kansallisoopperasta, jossa toimi lauluosaston päällikkönä.

– On mielenkiintoista olla kotimaisen orkesterikentän aitiopaikalla. Koronan myötä vuorovaikutus taidelaitosten välillä lisääntyi merkittävästi, ja Suosion hallituksen rooli korostui aktiivisena kulttuurin puolestapuhujana myös poliittisten vaikuttajien suuntaan. On arvokasta edustaa Vaasaa ja Pohjanmaan maakuntaa hallitustyöskentelyn kautta, Huhta kertoo.

Puheenjohtaja Erkki Liikasen tilalle valittiin nykyiselle hallituskaudelle puheenjohtajaksi Pekka Seppänen ja varapuheenjohtajaksi Charlotta Kivistö. Kokouksessa kuultiin myös kuluneen kauden puheenjohtaja Liikasen vetämä paneelikeskustelu, jossa intendentit ja säveltäjät olivat mukana. Keskustelun pohjalta päätettiin yhdessä vahvistaa orkesterien ja säveltäjien välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua entistä enemmän.

Suosion hallituksessa on edustusta mm. Porin Sinfonietasta, Turun filharmonisesta orkesterista, Suomalaisesta barokkiorkesterista, Oulu Sinfoniasta, Helsingin kaupunginorkesterista ja Kamariorkesteri Avanti!:sta.