Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kansainvälinen vammaisten päivä 3.12. – Iida Laasanen vuoden ”Asenne-edistäjäksi” Vaasassa

Julkaistu: 2.12.2020

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään 3.12.2020. Vaasan Vammaisneuvosto valitsi vuoden 2020 ”Asenne-edistäjäksi” Iida Laasasen.

Vaasan Vammaisneuvostolla on tapana palkita vuosittain vuoden ”Asenne-edistäjä”, joka voi olla yksityinen henkilö, järjestö, yritys tai muu toimija, Kansainvälisenä vammaisten päivänä. Tällä kertaa neuvosto pyysi yleisöltä ehdotuksia vuoden ”Asenne-edistäjän” tunnustuksen saajaksi.

Vammaisneuvostolle tuli monia hyviä ehdotuksia, ja kokouksessaan 25.11. Vammaisneuvosto valitsi näistä Iida Laasasen palkittavaksi vuoden 2020 ”Asenne-edistäjänä”.

– Iida on toiminut pitkään erityislasten- ja nuorten voimisteluryhmien ohjaajana ja perusteluissa korostui, että hänen seurassaan kaikki lapset, olivat he vammaisia ja vammattomia, tuntevat itsensä osaaviksi ja tasa-arvoisiksi. Iida kohtelee kaikkia tasapuolisesti, tekee työtään osaavasti suurella sydämellä ja näkee mahdollisuuksia siinä, missä liian moni muu näkee haasteita, perustelee Vammaisneuvosto valintaa.

Vammaisten päivän kunniaksi Vaasan kaupungin esteettömyyttä käsitteleville verkkosivuille www.vaasa.fi/esteettomyys julkaistaan myös kesän 2020 esteettömyyskartoitusraportti. Kiinteistötoimen kesätyöntekijät kartoittivat muun muassa kevyen liikenteen väylien esteettömyyttä eri kaupunginosissa ja koostivat havainnoista kattavan raportin.