Olet täällä

Esteettömyys

  • Kirkkopuistossa

Tietoa kaupungista

Esteettömyys mielletään helposti vain rampiksi, mutta se on monimuotoinen ja laaja kokonaisuus asioita, jotka parantavat ja yhdenvertaistavat yhteiskuntaa sekä elämänlaatua.

Esteettömät ratkaisut mahdollistavat yhdenvertaisuuden jokaiselle ihmiselle toimia arjessa. Esteettömyyden toteutuminen edellyttää katkeamatonta yhteistyötä esimerkiksi rakennuksen, tuotteen tai palvelun suunnittelusta sen toteutukseen ja ylläpitoon.

Esteettömyydessä otetaan huomioon esimerkiksi näkemiseen, kuulemiseen, kommunikaatioon ja viestintään liittyvät asiat.

Vaasan kaupunki haluaa ottaa esteettömyyden osaksi kaupunginkuvaa. Se merkitsee turvallisuutta ja laatua, joka lähtee esteettömästä ajattelutavasta sekä oikeista asenteista ottaa erilaisuus huomioon esimerkiksi rakennetun ympäristön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Kaupungin toimipaikkojen ja WC-tilojen saavutettavuustietojen tarkoituksena on kertoa asiakkaille, kuinka helposti ja esteettömästi he voivat asioida kyseisissä paikoissa. Esteettömyystarran saaneet liikkeet Vaasassa

Vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki, tiina.maki@vaasa.fi, puh. 0400 956 221.

Ajankohtaista

Uimahallin pukukaappi
25.6.2015
Vaasan uimahallin pukukaappeihin ilmestyi ennen juhannusta autoja, kukkia ja pilviä. Kuvat ovat kivan näköisiä, mutta niillä on myös tärkeämpi tehtävä. Kuvien avulla esimerkiksi kehitysvammaisten on...

Katso myös nämä!