Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kasvu ja elinvoima kunnallisjohdon seminaarin valokeilassa Vaasassa 18.-19.5.

Julkaistu: 3.5.2022

Suomen suurin kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan vaikuttajatapaaminen Kunnallisjohdon seminaari järjestetään Vaasan Sähkö Areenalla 18.-19.5.2022. Tämän vuoden teemana on kasvu ja elinvoima. Alkuvuonna järjestetyn kuntabarometri-kyselyn tulokset julkaistaan seminaarin yhteydessä.

Kunnallisjohdon seminaariin voi ilmoittautua 6.5. saakka Suomen yrittäjien sivuilla. Seminaariin osallistuu vuosittain yli tuhat kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, kunnanvaltuutettua, yrittäjävaikuttajaa, maakuntapäättäjää ja muita alan huippuasiantuntijoita. Seminaarissa pohditaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista ja tarjotaan tietoa, uusia näkökulmia sekä puheenvuoroja eri aloilta. Tämänvuotisena seminaarin teemana on kasvu ja elinvoima.

– Hienoa päästä kokoontumaan kasvotusten ja saada tämä tärkeä seminaari Vaasaan ja olemme myös saaneet kunnian järjestää iltavastaanoton tapahtumassa. Kirjasimme juuri uuteen kaupunkistrategiaamme vetovoimaisuuden kasvattamisen, yritysten houkuttelun ja niiden etabloitumisen kaupunkiin. Olemme tavanneet säännöllisesti, tehneet yhteistyötä ja pohtineet yhteisiä ratkaisuja paikallisten yrittäjien ja yritysten kanssa jo pitkään. Tätä vuoropuhelua ja yhteistyötä haluamme kehittää yhä edelleen, muun muassa tämän tapahtuman myötä. Toivotamme kaikki tervetulleeksi tänne Pohjolan energiapääkaupunkiin, Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry sanoo.

Toukokuisen seminaarin esiintyjäkaarti on monipuolinen, Vaasassa vierailevat muun muassa EU-komissaari Jutta Urpilainen, yrittäjä ja kasvustrategi Anssi Rantanen, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu sekä juontaja Marja Sannikka.

Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä julkistetaan tämän vuoden helmi- ja maaliskuun aikana järjestetyn Kuntabarometri-kyselyn tulokset. Kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.