Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Tillväxt och livskraft är i blickpunkten på kommunledningens seminarium i Vasa 18.-19.5

Publicerad: 3.5.2022

Finlands största träff för påverkare inom kommunal-, regional- och näringspolitiken, Kommunledningens seminarium ordnas på Vasa Elektriska Arena 18.-19.5.2022. Temat för i år är tillväxt och livskraft. Resultaten av kommunbarometerenkäten som genomfördes i början av året ges offentlighet i samband med seminariet.

Man kan anmäla sig till Kommunledningens seminarium fram till 6.5 på Företagarna i Finlands webbsidor (på finska). I seminariet deltar årligen över tusen personer, så som kommundirektörer, näringsdirektörer, ledamöter av kommunfullmäktige, företagare, landskapsbeslutsfattare och andra branschexperter. På seminariet funderar man på samarbetet mellan kommuner och företag ur olika synvinklar och presenterar information, nya perspektiv samt kommer med inlägg från olika branscher. Temat för årets seminarium är tillväxt och livskraft.

– Det är fint att få det här viktiga seminariet till Vasa, kunna träffas öga mot öga och så har vi också äran att få ordna en kvällsmottagning till evenemanget. Vi skrev precis in följande i vår nya stadsstrategi: öka dragningskraften, locka företagare och deras etablering i staden. Vi har redan länge träffats regelbundet med lokala företagare och företag, gjort samarbete och tillsammans funderat ut gemensamma lösningar. Den här dialogen och samarbetet vill vi utveckla vidare, bland annat i och med detta evenemang. Vi önskar alla hjärtligt välkomna hit till Nordens energihuvudstad, säger Vasas stadsdirektör Tomas Häyry.

Utbudet under seminariet i maj är mångsidigt, då Vasa bl.a. får besök av EU-kommissionär Jutta Urpilainen, företagare och tillväxtstrateg Anssi Rantanen, utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari, Aalto-universitetets styrelseordförande Mikko Kosonen, Aamulehtis chefredaktör Jussi Tuulensuu samt programledare Marja Sannikka.

Resultaten i kommunbarometerenkäten som ordnades under februari och mars i år ges offentlighet i samband med seminariet för kommunledningen. Med enkäten mäts vartannat år kommunernas och företagarnas samarbete samt det näringspolitiska läget kommunvis, regionalt och nationellt.