Ohita valikko
pyöräilijä

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Katutaiteesta kertova dokumentti ja työpaja Kuntsilla – museo avoinna iltaan saakka 30.5.

Julkaistu: 26.5.2021

Kuntsin modernin taiteen museossa esitetään sunnuntaina 30.5. klo 15 ainutlaatuinen dokumentti Banksy Most Wanted maailman kuuluisimmasta katutaiteilijasta Banksysta, minkä jälkeen voi osallistua katutaidetyöpajaan klo 16.30. Museo on avoinna klo 19 saakka.

Sunnuntaina 30.5. klo 15 nähtävä dokumentti piirtää perusteellisen kuvan naamioituneesta artistista. Ääneen pääsevät henkilöt, jotka tuntevat hänet ja jotka ovat työskennelleet hänen kanssaan, mutta myös he, jotka hyödyntävät hänen nimeään ja yrittävät paljastaa hänet. Jokainen näistä kertomuksesta paljastaa Banksysta eri kerroksen: hänen sitoutumisensa ympäristön tilaan tai poliittisiin pakolaisiin, hänen linkkinsä musiikkiskeneen tai hänen yrittäjyyteensä.

Paljon puhutun dokumentin Kuntsin modernin taiteen museoon tuovat Doc Lounge Vaasa ja Elokuvakeskus Botnia.

Katutaidetyöpaja museon ulkopuolella

Museon ulkopuolella Sisäsatamassa järjestetään klo 16.30 Mural Rural –katutaidetyöpaja. Työpajassa pääsee tutustumaan Banksyltäkin tuttuun sabluuna-maalaustekniikkaan sekä valmistamaan omia sabluunoita. Työpajan vetäjänä tukholmalaislähtöinen graffititaiteilija Jon Gredmark. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa kokeilla luoda katutaidetta tai graffiteja. Se sopii kaikenikäisille, niin ensikertalaisille kuin kokeneemmillekin. Työpaja on yhteistyötä Mural Rural -festivaalin kanssa, jonka järjestää Maalahdessa sijaitseva Art in Malakta Ry.

Liput molempiin tapahtumiin (elokuva 10/8 €, työpaja 10/8 € tai molemmat 12/10 €) ostetaan museon kautta. Alennetun hinnan saa Museokortilla. Voit halutessasi varata paikan elokuvaan ja työpajaan sähköpostitse museoinfo@vaasa.fi.

Keskusteluopastus Kuntsin säätiön juhlanäyttelyyn

Keskusteluopastus Kuntsin säätiön 50-juhlavuoden näyttelyyn järjestetään näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 30.5. klo 12. Opastuksella keskustellaan näyttelyn kuratoineen Anne-Maj Salinin ja Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäen johdolla. Opastukselle voi osallistua pääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.

Kuntsin modernin taiteen museo on avoinna sunnuntaina 30.5. klo 11-19.

 

Katso tapahtumat Facebookissa: