Förbigå menyn
En cyklist

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Dokumentär och verkstad om gatukonst på Kuntsi – museet har kvällsöppet 30.5

Publicerad: 26.5.2021

En unik dokumentär om världens mest framgångsrika gatukonstnär Banksy visas söndag 30.5 kl. 15 på Kuntsi museum för modern konst. Efteråt kan man delta i en gatukonstverkstad kl. 16.30. Museet har kvällsöppet till kl. 19.

Söndag 30.5 kl. 15 finns det nu en möjlighet att uppleva en unik dokumentär Banksy Most Wanted, som målar en grundlig bild av den maskerade konstnären. Människor som känner honom och har arbetat med honom, men också de som utnyttjar hans namn och försöker avslöja honom, får en röst. Var och en av dessa berättelser avslöjar ett nytt lager av Banksy: hans engagemang för miljöfrågor eller för politiska flyktingar, hans länk till musikscenen eller hans entreprenörskap.

Doc Lounge Vasa och Filmcentrum Botnia tar den mycket omtalade dokumentären till Kuntsi museum för modern konst.

Gatukonstverkstaden utomhus i inre hamnen

Gatukonstverkstaden Mural Rural utomhus vid terrassen i inre hamn ordnas kl. 16.30. I verkstaden får du möjlighet att bekanta dig med stencilmålningstekniken som är bekant från Banksy och får även prova på att skapa dina egna stenciler. Workshopen kommer att ledas av graffitikonstnären Jon Gredmark från Stockholm.

Workshopen riktar sig till dig som är intresserad av att prova på graffiti eller street art. Inga förkunskaper krävs och alla åldrar är välkomna. Workshopen är ett samarbete med festivalen Mural Rural som organiseras av Art in Malakta Rf. i Malax.

Biljetter (dokumentär 10/8 €, verkstad 10/8 € eller båda 12/10 €) köps via museet. Reducerat pris fås med Museikortet. Du kan boka din plats till filmvisningen samt verkstaden via museoinfo@vaasa.fi.

Diskussionsguidning i Kuntsis stiftelses jubileumsutställning

Söndag 30.5 är den sista chansen att se utställningen Kuntsis samling – Kuntsis stiftelse 50 år. Då ordnas dessutom diskussionsguidning kl. 12.  Anne-Maj Salin, som kuraterat utställningen, och Teemu Mäki, ordförande för Konstnärsgillet i Finland, leder publiken genom utställningen och diskuterar och funderar.

Deltagande i visningen ingår i museiinträdet och Museikortet.

 

Kuntsi museum för modern konst har öppet söndag 30.5 kl. 11-19.

 

Evenemang på Facebook: