Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kaupungin uutena kulttuuripäällikkönä aloittaa Jenni Niemi

Julkaistu: 21.11.2022

Vaasan kaupungin uudeksi kulttuuripäälliköksi on valittu filosofian maisteri Jenni Niemi. Hän siirtyy tehtävään 1.1.2023 alkaen Vaasan kaupungin museoilta.

Tällä hetkellä Jenni Niemi työskentelee Vaasan kaupungin museoiden yleisötyönpäällikkönä. Hän on hoitanut tehtävää vuodesta 2015 lähtien ja sitä ennen toiminut museopedagogisissa tehtävissä vuodesta 2003 lähtien.

Niemellä on hyvää kokemusta kaupungista organisaationa, ja hän tuo kulttuuri- ja kirjastopalveluihin uudenlaista näkemystä palveluiden tuottamiseen esimerkiksi kulttuurikasvatukseen, saavutettavuuteen ja taidelaitosten yhteistyöhön liittyen. Jenni Niemi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan taidekasvatus.

– On ilo saada uutta näkemystä meille, miten voimme edelleen parantaa ja kehittää vaasalaisille tarjottavia kulttuuri- ja kirjastopalveluita, kertoo kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Sanna Bondas.

Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö vastaa yleisen kulttuuritoiminnan suunnittelusta, koordinoinnista ja kehittämisestä. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös hallinnoida jaettavia kulttuuriavustuksia sekä koordinoida taide- ja kulttuurilaitosten yhteistyötä.

– Lähden innoissani kehittämään laadukkaita ja monipuolisia kulttuuripalveluita. Vaasan kaupunki todellakin on kulttuurikaupunki, ja sen merkityksen uskon painottuvan tulevaisuudessa myös matkailun ja alueen vetovoiman näkökulmasta. Kulttuurin saavutettavuus, sen hyvinvointivaikutukset sekä monipuoliset kulttuurin tekijätahot niin kaupunkiorganisaation sisällä kuin ulkopuolellakin tekevät tehtävän mielekkääksi ja kiinnostavaksi, kertoo Jenni Niemi.

Tehtävässä edellytetään hyvää perehtyneisyyttä ja työkokemusta kulttuurialalta, johtamiskokemusta sekä näkemystä kunnan yleisen kulttuuritoiminnan kehittämisestä.

Hakijoita kulttuuripäällikön tehtävään oli 14, joista neljä haastateltiin. Valinnan teki Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.