Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kaupunginhallitus päätti jäätelönmyyntipaikkojen jakoperusteista

Julkaistu: 23.3.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 22.3.2021 muun muassa jäätelönmyyntipaikkoja.

Kuntatekniikka vuokraa jäätelökioskien myyntipaikkoja hallinnoimillaan yleisillä alueilla. Aiempina vuosina jäätelökioskien myyntipaikkoja on vuokrattu vuosi kerrallaan ensimmäiselle paikan sinä vuonna haluavalle toimijalle. Tänä vuonna kuntatekniikka esitti, että paikat jaetaan huutokauppamenetelmällä, koska paikkojen jaossa pitää olla tasapuolinen.

Tekninen lautakunta päätti 17.2.2021, että vuonna 2021 jakoperusteet olisivat samat kuin aiemmin ja jakoperusteet uudistettaisiin vasta ensi vuonna. Viisi lautakunnan jäsentä ja esittelijä jättivät eriävän mielipiteen päätöksestä.

Tarjouskilpailu huutokauppamenetelmällä

Kaupunginhallitus käytti asiassa otto-oikeutta ja otti asian käsittelyyn. Kaupunginhallitus päätti, että vuokrattavista myyntipaikoista järjestetään tarjouskilpailu huutokauppamenetelmällä. Myynti sallitaan vain määritellyillä paikoilla tai erikseen esitetyillä, kuntatekniikan hyväksymillä paikoilla. Uuden jäätelönmyyntipaikan esittänyt yrittäjä saa kuntatekniikan hyväksymän paikan ensimmäisenä vuotena ilman huutokauppamenettelyä ja kilpailutusperiaatetta. Uuden paikan hinta on aina huutokaupan lähtöhinta. Seuraavana vuonna kyseinen paikka jaetaan samoilla ehdoilla kuin muutkin paikat.

Huutokaupan pohjahinta on 500 euroa (alv 0 %) yhdelle myyntikaudelle. Suurimman tarjouksen tehnyt saa vuokrata kaupungilta myyntipaikan. Tarjouskilpailussa voidaan samalle alueelle antaa myyntipaikka useammalle toimijalle, jos tila niin sallii. Valittu toimija tuo paikalle oman myyntivaununsa. Yhdelle toimijalle annetaan vuokrattavaksi enintään kaksi paikkaa. Vuokrasopimus voidaan tehdä korkeintaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Vuokraajat noudattavat lupaehtoja, jotka on tehty yhdessä elintarvikevalvonnan kanssa.

Tarjouskilpailu ei koske kauppatorin myyntipaikkoja, joita hallinnoi sopimuksella Visit Vaasa.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.