Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Nuori älylaitteella

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupunki hakee avustusta uutta kirjastoautoa varten

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 24.8.2020 muun muassa uuden kirjastoauton hankintaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut kirjastoautojen hankintaan kertaluontoisen erityisavustushaun. Jaossa on yhteensä miljoona euroa. Avustusta voidaan myöntää 125 000 euroa autoa kohden siten, että avustus kattaa enimmillään 50 prosenttia auton kokonaishankintahinnasta. Päätökset avustuksista pyritään tekemään lokakuussa 2020. Hankinta tulee tehdä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rölli alkaa olla vanha

Nykyinen Vaasan kirjastoauto Rölli on otettu käyttöön 2008. Auto tulee käyttöikänsä päähän noin kahden vuoden sisällä, eikä se enää täytä esteettömyys ja turvallisuusvaatimuksia.

Uuden kirjastoauton hinnaksi arvioidaan noin 400 000 euroa. Sen käyttövoima tulee olemaan joko biokaasu tai sähkö, jolloin se tukee hiilineutraali Vaasa -tavoitetta. Auton tulee lisätä yhdenvertaisuutta ja täyttää esteettömyysstandardit. Nykyiset kirjastoautomallit tarjoavat useita vaihtoehtoja kirjastoauton muuttamiseksi mobiiliksi monitoimikirjastoksi.

Kaupunginhallitus päätti, että Vaasa hakee avustusta ja aikaistaa täten kirjastoauton suunniteltua uusintaa vuodelta 2023 vuodelle 2022. Mikäli avustusta tai rahoitusta ei tarkoitukseen myönnetä, voidaan hankinnan aikataulutusta tarkistaa talousarvion ja –suunnitelman laadinnan yhteydessä.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.

Julkaistu: 25.08.2020