Ohita valikko
Nuorisovaltuuston jäseniä laiturilla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kaupunki haluaa asukkaat mukaan tekemään hyviä tekoja

Julkaistu: 10.8.2023

Päivitetty: 21.8.2023

"Vuosi hyviä tekoja" on Vaasan kaupungin ideoima ja toimeenpanema onnellisuusteko, jolla halutaan edistää vaasalaisten onnellisuutta ja herättää keskustelua hyvien tekojen merkityksestä onnellisuuden edistämisessä. Kaupunki haluaa haastaa hyvien tekojen tekemiseen mukaan kaikki asukkaat, yritykset ja yhteisöt.

Vuosi hyviä tekoja käynnistyy Taiteiden yönä 10.8. Vuoden aikana jokainen voi osallistua erilaisten hyvien tekojen tekemiseen ja ilmoittaa niistä helposti Vaasan kaupungin vuosihyviätekoja.fi -verkkosivuilla. Samassa paikassa voi myös seurata laskurista koko vuoden ajan hyvien tekojen määrän lisääntymistä.  

– Tekemällä hyviä tekoja ja ilmoittamalla niistä verkkosivuillamme jokainen on mukana tekemässä Vaasasta maailman onnellisinta kaupunkia. Haluamme näyttää niin kaupunkilaisille kuin muullekin maailmalle, että Vaasassa välitetään asukkaiden onnellisuudesta ja panostetaan siihen, kertoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry. 

Jokainen hyvä teko on arvokas

Teot voivat olla mitä tahansa pieniä tai suuria arjen tekoja, jotka levittävät iloa ja hyvää mieltä. Hyvä teko voi olla vastaantulijalle hymyilemistä, roskien keräämistä luonnosta tai vaikkapa kaverin viemistä futismatsiin. Se voi olla myös vapaaehtoistyötä järjestössä tai urheiluseurassa tai ystävällinen sana vieressä istuvalle tuntemattomalle. 

Me kaikki teemme jo paljon hyviä tekoja ja teemavuoden aikana haluamme nostaa näitä entistä enemmän esiin. Toivomme niiden toimivan kannustimena ja inspiraationa, jotta hyvistä teoista tulisi meille kaikille jokapäiväinen tapa, kertoo kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Leena Forsén. 

Hyvien tekojen vuosi alkaa virallisesti 10.8., jolloin kaupunki on mukana Taiteiden yö -tapahtumassa.

Kerromme aiheesta lisää torilavalla klo 17.00 ja lisäksi meidät löytää torilla teltalta, jossa on aiheeseen liittyvää ohjelmaa, kertoo Forsén.  

Vaasasta maailman onnellisin kaupunki

Ajatus hyvien tekojen tekemisen takana on, että muiden auttaminen tai ilostuttaminen tuo hyvää mieltä sekä tekijälle että vastaanottajalle. Jokainen pienikin hyvä teko on tärkeä onnellisuuden lisäämiseksi.  

– Onnellisuus on meidän kaikkien yhteinen asia, joka lisääntyy yksi teko kerrallaan. Pidetään siis huolta itsestämme, toisistamme ja ympäristöstä, Forsén korostaa. 

Häyryn mukaan kaupunki organisaationa aikoo panostaa hyvien tekojen tekemiseen monin tavoin pitkin vuotta. Esimerkkinä hän mainitsee konsernihallinnon päätöksen, jonka perusteella työntekijät saavat käyttää yhden työpäivän itse valitsemassaan vapaaehtoistyössä.  

Onnellisuuden lisääminen on meillä kaupungin strategiassa ja hyvien tekojen tekeminen on konkreettinen tapa tehdä onnellisuutta lisääviä toimenpiteitä.