Ohita valikko

Onnellisuus on pienestä kiinni

Tällä sivulla kerätään vaasalaisten tekemiä pieniä ja isoja hyviä tekoja. Samalla saamme seurata laskurista, mihin lukuun yhdessä pääsemme elokuuhun 2024 mennessä!


Tule mukaan tekemään hyviä tekoja!

Joko ilmoitit tekemäsi hyvän teon laskuriin? Vai tulitko sivuille ottamaan selvää mistä ihmeestä oikein on kyse? Kiitos joka tapauksessa, että olet täällä!

Muiden ilostuttaminen, auttaminen tai ympäristöstä huolen pitäminen lisää kaikkien onnellisuutta. Ja siinähän me vaasalaiset olemme hyviä – onhan meidän tavoitteenamme olla maailman onnellisin kaupunki.  

Osa hyvistä teoista julkaistaan ja annetaan vinkeiksi ja tsempiksi muillekin. Vinkkejä ja esimerkkejä löydät tältä sivulta. Muista seurata kaupungin kanavia somessa.

P.S. Muista kirjata tekemäsi hyvä teko, jotta se näkyy laskurissa. Jaa se myös somessa käyttämällä #HyväTekoVaasa 

Tutustu vaasalaisiin hyväntekijöihin

Pienet teot voivat aikaansaada suuria muutoksia, ja meillä jokaisella on mahdollisuus tehdä osamme rakentaaksemme parempaa huomista. Lue vaasalaisten ihmisten ja organisaatioiden hyvistä teoista alta ja inspiroidu! Mitä sinä voisit tehdä jonkun toisen hyväksi?

Borgaregatans skola: Hyvien tekojen kilpailu

Borgaregatans skolanilla on kevään aikana ideoitu hyviä tekoja yhteisvoimin. Luokat saivat ideoida hyviä tekoja yhdessä ja lopulta ideoiden joukosta äänestettiin toteutettava idea jokaisen luokka-asteen kesken.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin

Vaasalaiset hyväntekijät: Raimo

Vaasalainen Raimo Sanjola on tehnyt suuren hyvän teon ilmastolle, sillä hän on pitänyt Vaasan luontoa puhtaana viimeisen 20 vuoden ajan. Tarkkaan työhön tottunut Raimo on tilastoinut keräämänsä roskat, joita on eläkepäivien aikana kertynyt noin 100 000 kappaletta.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin
Tyttö ripustaa aidalle roikkumaan neulottuja mustekaloja.

Etsi Öttiäinen ja tee hyvä teko!

Vaasassa on meneillään hyvien tekojen vuosi ja sekä pieniä että suuria tekoja on kirjattu nettilaskuriin jo yli 3000 kappaletta. Pian pitkin Vaasaa voi löytää neulottuja taideteoksia, jotka tuovat onnellisuutta löytäjälleen – ja muillekin. Hyvän mielen Öttiäisten tekijät löytyvät Taikonilta.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin

Vamia: Kestävän kehityksen viikko

Vamian opiskelijat ja henkilökunta tekivät hyviä tekoja kansallisella kestävän kehityksen viikolla 25.-29.9.2023. Tapahtumaviikolla vähennettiin ruokahävikkiä, pidettiin kirpputoria ja eri työpajoja vihreästä siirtymästä Vamian Hansa- ja Sampo -kampuksilla.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin
kädet

Vapaaehtoistyötä Vaasassa

Vapaaehtoistyö on hyviä tekoja parhaimmillaan! Tutustu Vaasan kävelyklubin Helena Kyröläisen ja Harry Swanljungin, Hankenin opiskelija ja tutor Milla Ilmarisen sekä vaasalaisen hyväntekijä Marianne Ala-Kitulan hyviin tekoihin VaasaCast-podcastin jaksossa.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin

Hyviä tekoja Ristinummen päiväkodissa

Koulut ja päiväkodit ovat lähteneet mukaan hyvien tekojen vuoteen! Ristinummen päiväkodissa on muun muassa tehty hyvien tekojen sydän ja lähetetty kiitoskortteja arjen hyvien tekojen tekijöille.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin

Hyviä tekoja Onkilahden yhtenäiskoululla

Onkilahden yhtenäiskoululla vietettiin hyvien tekojen kuukautta, jonka yhteydessä oppilaat järjestivät esimerkiksi musiikkiesityksiä ja kehittelivät hyvien tekojen joulukalenterin.

Tutustu hyvään tekoon tarkemmin
Hyvien tekojen etsivä Ronja hymyilee kuvassa, taustalla tiiliseinä.

Hyvien tekojen etsivä Ronja

Ronja etsii ja raportoi asukkaiden tekemiä hyviä tekoja. Ronjan voit tavata haastattelemassa, kuvaamassa tai kyselemässä asukkailta vinkkejä hyviin tekoihin. Älä siis ihmettele, jos näet Ronjan hiiviskelemässä puskissa tai kurkistelevan uteliaana nurkan takaa. Vinkkaa Ronjalle hyvateko@vaasa.fi

Vinkkejä hyviin tekoihin

Hyvien tekojen tekeminen on pieniä ja suuria tekoja. Monet arkiset asiat, joita teemme, ilostuttavat ja auttavat muita. Tässä muutama vinkki, joilla pääset helposti alkuun!

  • Anna positiivista palautetta ja kehu, aina kun siihen on pienikin syy.
  • Ole ystävällinen. Aina.
  • Kiitä ja hymyile kaupan kassalla.
  • Kierrätä tavarat, joita et käytä.
  • Kerää roskia samalla, kun käyt kävelyllä.
  • Sano jotakin mukavaa vastaantulijalle.
  • Kysy naapurin ikäihmiseltä kuulumisia.
  • Pidä ovea auki tutuille ja tuntemattomille.
  • Osallistu vapaaehtoistyöhön.
  • Pyöräile, kun siihen on mahdollisuus.
Olemme tehneet hyviä tekoja
4385kpl