Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kesäkävelykadulle näyttäviä valoinstallaatioita ja kukkaistutuksia

Julkaistu: 11.8.2021

Päivitetty: 12.8.2021

Hovioikeudenpuistikon kesäkävelykatu saa tällä viikolla rutkasti lisää väriä ja valoa. Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle tulee näyttäviä valoinstallaatioita ja kukkaistutuksia.

Vaasan kaupungin kuntatekniikka toteuttaa kävelykadulle muun muassa valokatoksen, jonka yhteydessä on värikkäitä perhosia. Lisäksi kävelykadun päälle tulee vaijerivaloja ja Kirkkopuistikon kaivo saa näyttävän julkisivuvalaistuksen.

– Valot sytytetään torstaina 12.8. ja ne jäävät puistikolle pidemmäksi aikaa, mahdollisesti jopa pysyvästi. Toivottavasti niistä on paljon iloa iltojen jo hämärtyessä, sähköteknikko Harri Heino kertoo.

Valojen lisäksi kävelykadulle tulee valtavasti kehäkukkia laatikoissa. Kaupunkilaiset voivat hakea laatikoista kukkia koteihinsa ensi maanantaista 16.8. lähtien omassa aikataulussaan, kokoontumisrajoitukset huomioiden. Kukista voi jakaa kuvia sosiaaliseen mediaan tunnisteella #myvaasa tai merkitä julkaisuun viheralueyksikön tili @puistotvaasa.

– Ajatuksena on, että kehäkukat ovat paikoillaan pari viikkoa ja niitä saa poimia vapaasti ensi viikosta lähtien. Toivomme, että kukkia otetaan tasaisesti eri istutuslaatikoista ja mieluusti kukinnan ollessa loppuvaiheessa, puutarhuri Inger Norrgård sanoo.

Aiemmin kesällä kävelykadulle asennettiin muun muassa näyttävä porttirakennelma, kukkaistutuksia ja siirreltäviä penkkejä, joiden lisäksi ravintoloiden terassit ovat olleet tavanomaista isompia koko kesän ajan.

Uudet valot ja kukkaistutukset maksetaan pääosin Hedmanin säätiön tuotoista, joita on tarkoitettu käytettäväksi Vaasan kaupungin kaunistamiseen.