Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kesäkävelykatu avataan jälleen Hovioikeudenpuistikolla

Julkaistu: 2.6.2022

Hovioikeudenpuistikon kävelykatu laajenee jälleen Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle 8.6.-30.9. Toissa vuonna ensimmäisen kerran toteutettu kesäkävelykatu on kerännyt paljon positiivista palautetta paitsi asukkailta, myös alueen yrittäjiltä ja asiakkailta.

Kesäkävelykadulle on tulossa viime kesän tapaan muun muassa näyttävä porttirakennelma ja kukkaistutuksia, joiden lisäksi ravintoloiden terassit tulevat olemaan tavanomaista isompia. Alueelle on tulossa lisäksi istumapaikkoja sekä kuusi isoa mustaa ruukkua, joihin istutetaan kesäkukkia ja jotka toimivat samalla liikenteenjakajina.

Kävelykatu tuo muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli suljetaan läpiajoliikenteeltä Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon väliseltä osuudelta. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ja Raastuvankadun ylittävä suojatie merkitään koko kesäkävelykadun levyiseksi.

Huolto ja tonteille ajo tapahtuu Kirkkopuistikon puolelta. Alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Puistikon eteläiseltä puolelta varataan vasen ajokaista aikarajoitetulle pysäköinnille ja jakeluautoille, jolloin pysäköintipaikkojen määrä säilyy ennallaan ja on kesäajan ilmaista.

Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta. Hovioikeudenpuistikon bussipysäkki poistuu käytöstä kesän ajaksi.

Vaasan kävelykeskustaa on tarkoituksena laajentaa pysyvästi tulevina vuosina. Ensimmäisenä valmistuu Pitkänkadun ja rautatieaseman välinen osuus, jonka laajennustyöt ovat käynnissä parhaillaan.

Kävelykeskustan yleissuunnitelma koskee koko Hovioikeudenpuistikkoa, torin ympäristöä sekä osittain liikekeskustan palokatuja ja muita keskeisiä katualueita.